Allview, cel mai important producator autohton din industria IT&C, a lansat astazi Viva i8, prima tableta din portofoliu cu procesor Intel. Cu numai 7,2 mm grosime si o greutate de 312 grame, noua tableta este cea mai subtire si usoara din gama actuala Allview. Device-ul are un display IPS de 7,9 inch, ruleaza sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean si se remarca printr-o autonomie ridicata a bateriei, aceasta ajungand pana la 8 ore in conditii de utilizare continua si pana la 19 zile in stand by.
In urma testarii cu AnTuTu Benchmark, Viva i8 a obtinut peste 29.000 de puncte, rezultat care o plaseaza printre cele mai performante device-uri.
Punctul forte al tabletei Viva i8 este reprezentat de procesorul Intel Atom Z2580. Acesta este echipat cu tehnologii de top precum Intel Hyper-Threading, care permite rularea simultana a doua thread-uri software paralele pe fiecare nucleu in parte. Astfel, paginile de internet se incarcă rapid, iar trecerea intre aplicatii se petrece intr-un timp foarte scurt. Cu Intel Graphics Media Accelerator, cele mai noi jocuri 3D ruleaza cursiv si rapid, cu Intel Burst Performance, performanta este optimizata la consum redus de energie, iar Intel Smart Sound Technology ofera experienta sonora de calitate.
Viva i8 ofera suport multi user si permite astfel accesul cu pana la 8 conturi de utilizator. Noua tableta este compatibila cu tehnologia Miracast care permite transferul imaginii si al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireless display Smart2View.
Viva i8 va fi disponibila pe culoarea alb si poate fi achizitionata din magazinele partenere la pretul de 899 lei.