Conform statisticilor recente, 70% dintre candidati incep cautarea unui job pe un dispozitiv mobil si continua aplicarea pe un PC.
Dupa ce in luna martie, Adecco Romania lansa aplicatia Adecco Jobs pentru IOS, acum, compania vine cu versiunea pentru Android. Adecco Jobs este o aplicatie prin care poti sa identifici un job in timp real folosind un smartphone.
Candidatul trebuie doar sa o instaleze si va primi "push notifications" imediat ce joburile noi vor fi publicate.
"Aceasta aplicatie a fost dezvoltata local, impreuna cu doi tineri pasionati de tehnologie, un IMM local. Dupa succesul inregistrat in Romania s-a decis implementarea ei in 14 tari din regiune. Ne bucuram ca suntem un HR Tech Best Practice pentru colegii nostri din EMEA si nu ne oprim aici", spune Marga Radu - Director de Recrutare in cadrul Adecco Romania.
Pentru a-ti gasi jobul care ti se potriveste trebuie sa-ti setezi domeniile sau tipul de job (permanent sau temporar) sau chiar localitatea care te intereseaza. Dintre domeniile existente sunt: Finante si Contabilitate, Domeniul bancar si asigurari, Call center si Costomer Service, Inginerie, Medicina, IT, HR, Design, Marketing, Sales, Research.
"Aplicatia este pentru Generatia Smartphone, oameni in miscare, activi, ce sunt pasionati de viitor, viitorul lor, informatie & tehnologie. Media de varsta a celor ce instaleaza aplicatia este de 27 de ani si 62% dintre utilizatori sunt barbati. Aplicatia a fost descarcata si din tari de unde nu ne asteptam, tinand cont de specificul ei, respectiv Rusia, Canada, USA, America de Sud. Aplicatia noastra este user-friendly, o descarci, iti pui in watchlist domeniile care te intereseaza, apoi urmaresti pozitiile care apar sau primesti notificari. In cazul in care te intereseaza vreun post, cu un singur click afli cerintele angajatorului si cu un altul poti aplica, atat timp cat ti-ai creat un cont pe adecco.ro si ti-ai inregistrat CV-ul" mai spune Marga Radu, Director Recrutare Adecco Romania. Aplicatia mai permite recomandari catre prieteni, astfel incat daca gasesti un job care crezi ca i se potriveste unui prieten i-l poti recomanda pe e-mail sau pe Facebook. Adecco a implementat aplicatia in Romania, Slovenia, Slovacia, Serbia, Turcia, Cehia, Croatia, Polonia. In Ungaria, Maroc, Grecia, Tunisia, Rusia, Bulgaria, Ucraina este in curs de dezvoltare.

Despre Adecco

Grupul Adecco este lider mondial in furnizarea de servicii specializate de resurse umane.
Serviciile oferite au la baza 50 de ani de experienta si cunostinte, acumulate de-a lungul timpului, metode si tehnici moderne de lucru, cunoasterea pietei din Romania si intelegerea clara a nevoilor clientilor.
Cu peste 33.000 de angajati si 5.500 de birouri in peste 60 de tari, prezenta constanta in top Fortune Global 500, Adecco ofera o gama completa de servicii de resurse umane unui numar de peste 100.000 de clienti in fiecare zi. Printre acestea se numara: selectie si recrutare pentru plasament permanent, munca temporara, outsourcing, management de proiect, recrutare in masa, calcul salarial, onsite, centru de evaluare, outplacement si outstaffing (reconversie profesionala externa), administrare personal.