fun.bzi.ro: Cum sunt rasfatati angajatii Google in campusul din California

Pentru ca angajatii sa se simta cat mai bine la locul de munca, Google si-a amenajat sediul central din Mountain View, California, intr-un mod special.
Astfel, in Googleplex, domeniu care se intinde pe 10,5 hectare, angajatii cunoscutei companii pot facesport in aer liber - tenis, volei, fotbal, fitness -, se pot plimba cu bicicletele puse la dispozitie in mod gratuit, se pot relaxa in gradinile cu plante organice sau la cafenea si chiar pot opta pentru un masaj in pauzele de lucru.
Nici pentru mancare nu trebuie sa-si faca griji: micul dejun, pranzul si cina sunt asigurate zilnic, gratuit, in restaurantele din campus, relateaza Business Insider.
La intrarea principala in cele trei cladiri din centrul campusului au fost filmate imaginile pentru productia "The Internship", regizata de Shawn Levy si lansata in 2013.
Angajatii Google se pot plimba cu bicicletele prin campus, puse la dispozitie in mod gratuit. Pe de alta parte, aceia care vin cu masina nu trebuie sa-si faca griji pentru parcare: exista valeti care se ocupa de asta.
Specialistii Google au pus la punct sistemul de operare Android. Pe gazonul din fata sunt amplasate acum mai multe statui, fiecare dintre acestea corespunzatoare unei versiuni Android, printre care KitKat, Gingerbread sau Ice Cream Sandwic
In campusul Googleplex exista si o statuie a unui dinozaur, pe care sunt atasate mai multe figurine reprezentand pasari flamingo. Mesajul este simplu: fondatorii Google vor sa ramana creativi, fara sa lase compania sa se transforme intr-un "dinozaur" fara niciun scop.
Doua gradini organice au fost construite in interiorul campusului. Sunt cultivate diverse legume care, ulterior, ajung in restaurantele din Googleplex. Angajatii pot veni aici pentru a se relaxa.
Cafeneaua Google este una dintre cele mai populare locuri din campus.
Pentru angajatii care conduc masini electrice au fost construite si statii de incarcare, alimentate cu ajutorul energiei solare.
Terenurile de sport din campus sunt iluminate chiar si noaptea, de asemenea, cu ajutorul panourilor solare.
Angajatii se pot odihni sau lucra stand in "capsule" speciale, care le asigura linistea.
Salile de fitness din campus sunt deschise tuturor angajatilor Google.
Pentru a scapa de stres si oboseala, angajatii se pot bucura de masaj in camerele special amenajate in interiorul Googleplex.
La Google exista si locuriin care se poate lua masa, gratuit.