REALITATEA.NET: GOOGLE a anuntat o imbunatatire a algoritmului de cautare

La 15 ani de la infiintare, motorul de cautare GOOGLE a anuntat o imbunatatire a algoritmului sau de cautare. Este prima imbunatatire majora a algoritmului de cautare din ultimii trei ani, scrie BBC Online.
Noul algoritm, botezat Hummingbird, a fost implementat cu aproximativ o luna in urma si influenteaza aproximativ 90% dintre cautarile pe GOOGLE.
Reprezentantii GOOGLE n-au oferit foarte multe detalii despre noul algoritm de cautare, insa au precizat ca acesta este util pentru cautarile mai lungi si mai complexe.
GOOGLE a sublinat ca noul algoritm este important pentru ca utilizatorii vor interactiuni mai naturale cu motoarele de cautare, de exemplu sa dea comenzi vocale.
Hummingbird este axat pe ierarhizarea informatiilor pe baza intelegerii mai bune a cautarilor, spre deosebire de predecesorul algoritm de cautare, Caffeine, care a fost construit pentru o mai buna indexare a website-urilor. Hummingbird e mai capabil sa inteleaga concepte si relatiile dintre acestea, nu doar cuvinte, ceea ce rezulta in interactiuni mai naturale.