Enational:GOOGLE sarbatoreste 15 ani de existenta printr-un DOODLE special!

27 septembrie 2013. GOOGLE DOODLE, 15 ani de existenta. Google sarbatoreste vineri, 27 septembrie, 15 ani de existenta printr-un Doodle foarte special. Mai precis, internautii au parte de surprize dulci, imediat ce deschid o pagina a motorului de cautare.

Google a pregatit un Doodle prin care utilizatorii pot obtine dulciuri virtuale lovind intr-o "pinata" mexicana in forma de stea. Literele O, O , G, L si E sunt personlizate cu fete zambitoare si par ca se distreaza de minune.

Google a fost fondat pe data de 27 septembrie 1998, de Larry Page si Serghei Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford. De atunci, Google a devenit cel mai vizitat website din lume, iar fondatorii au devenit multimiliardari. Numele de "Google" reprezinta un joc de cuvinte, pornind de la cuvantul "googol", un neologism inventat in anul 1938 si care reprezinta numarul 10 la puterea 100.
La finalul anului 2007, Google - care sarbatoreste pe data de 27 septembrie 2013 - 15 ani de existenta - a fost cotata cea mai puternica marca globala.

Desi a pornit ca simplu motor de cautare, de-a lungul timpului, Google si-a extins activitatea in diverse servicii precum: Google Earth, Google Plus, Google Chrome, Gmail, Google Talk sau Google Chrome Os.