BZI GHID IT: CELE MAI NEFERICITE PAROLE utilizate pe internet

Un studiu realizat de Google Apps in Anglia dezvaluie cele mai comune parole alese de internauti, care nu garanteaza un nivel de securitate prea ridicat. Retele de socializare, adrese de mail, operatiuni bancare online, aplicatii de tot felul sunt tot atatea instrumente securizate unde este nevoie de parole, scrie lefigaro.fr.

Google Apps arata, de exemplu, ca un internaut britanic din sase foloseste ca parola numele animalului de companie. Tot atatia utilizeaza o data speciala pentru ei, cum ar fi data nasterii sau a casatoriei. Alte parole nerecomandate si totusi folosite pe scara larga sunt numele unui copil din familie, numele unui alt membru al familiei, locul nasterii utilizatorului, locul preferat pentru vacanta, potrivit agerpres.ro.

Site-ul splashdata a publicat un studiu in care enumera cele mai nefericite 25 de parole din 2012. Printre acestea, suita de numere "123456", "abc123", "dragon", "baseball", "iloveyou", dar si "jesus", "welcome" sau "football". In studiu se mai mentioneaza ca 48% din cei intervievati au declarat ca au comunicat parola unei alte persoane, in timp ce 3% spun ca si-au scris parola pe o bucata de hartie pusa aproape de calculator.