Samsung, cunoscuta pentru obsesia sa in ceea ce priveste grosimea telefoanelor mobile, a prezentat zilele acestea la 3GSM cel mai subtire telefon mobil din lume. Cu doar 5.9mm grosime, U100 face parte dintr-o noua gama a producatorului coreean: Ultra Edition II. Din cadrul ei mai fac parte alte trei terminale GSM prezentate in cadrul aceleiasi expozitii: Ultra Edition 12.1 (U700), Ultra Edition 10.9 (U600) si Ultra Edition 9.6 (U300) in denumirea carora regasim grosimea lor in mm. Toate patru sunt modele tri-band si incorporeaza tehnologie Bluetooth.

U100 detroneaza de pe pozitia de cel mai subtire telefon din lume tot un model Samsung, X820 a carui grosime nu depaseste 6.9mm. Dimensiunile reduse ale lui U100 (105.5x50x5.9mm) nu afecteaza negativ gama de optiuni. Samsung a reusit sa-i monteze un ecran de 1.93" diagonala, o camera foto de 3.2 MP si player MP3. Din specificatiile oferite de Samsung, am retinut compatibilitatea lui U100 cu serviciile de mesagerie instanta, e-mail si motor de cautare ale Yahoo!. Mai multe detalii nu au fost insa oferite in ceea ce priveste restul optiunilor ale lui U100, insa se stie ca ar trebui sa apara pe pietele din Europa in urmatoarele saptamani.

Samsung, prin multitudinea de telefoane mobile prezentate in ultimele zile, este unul dintre producatorii care au tinut capul de afis in cadrul targului 3GSM de la Barcelona ale carui usi s-au inchis astazi.