hit.ro: Google lucreaza la un sistem de traducere in timp real

Google lucreaza in prezent la un sistem de traducere in timp real pentru telefoanele mobile. Primele prototipuri ale acestuia par sa functioneze foarte bine, oferind o traducere "aproape 100% perfecta", conform spuselor lui Hugo Barra, directorul departamentului de management de productie al Android.
Google a creat deja "o multime de prototipuri care interactioneaza in acest mod", a declarat Barra pentru publicatia The Times, anumite perechi de limbi ducand la traduceri aproape perfecte - un exemplu in acest caz fiind portugheza si engleza.
Cu toate acestea, se pare ca rezultatele incurajatoare au fost obtinute in urma testarilor in medii fara zgomote de fundal, motiv pentru care se crede ca acestea vor influenta negativ acuratetea traducerii in viata de zi cu zi.
In momentul de fata, Google pune la dispozitia utilizatorilor serviciul Google Translate, care ofera traduceri de pagini web si de text, insa nu in timp real. Un tool de traducere in timp real ar fi cu siguranta un serviciu valoros, atat pentru Google, cat si pentru ecosistemul Android, insa cel mai probabil acesta nu va fi disponibil in viitorul apropiat.

Sursa: Electronista