Toate hartile si aplicatiile interactive, intr-un singur loc.

Hartile au fost intotdeauna o parte fundamentala de intelegere a lumii si un instrument esential de a vizualiza tot felul de informatii. De la simple documente pe hartie, hartile au evoluat in instrumente web inteligente care astazi pot ingloba informatii bogate incorporate in sisteme GIS (n.r. Geographic Information System). Aceste harti sunt acum usor creat de catre oricine si partajabile pe orice dispozitiv.
otNews.ro impreuna cu Esri Romania a inceput inca din 2011 sa foloseasca harti interactive in articolele, analizele si reportajele publicate pentru a putea oferi cititorilor posibilitatea sa vizualizeze si pe harta informatiile prezentate.
De la trasele autostrazilor realizate, planificate sau aflate in constructie, la rezultatele recensamantului dispuse pe judete si orase si pana la listele candidatilor si castigatorilor din fiecare colegiu uninominal la alegerile parlamentare sau de la alegerile locale din iunie 2012, hartile interactive realizate de HotNews.ro au insotit mereu articolele si analizele publicate si au oferit o noua dimensiune informatiilor.
Acum, HotNews.ro impreuna cu Esri Romania, folosind serviciile ArcGIS.com, lanseaza propriul portal de harti interactive, un portal in care cititorii HotNews.ro pot regasi oricand hartile si aplicatiile interactive realizate si publicate impreuna cu articolele proprii.

• HARTA INTERACTIVA a promovabilitatii la BAC. Evolutia din 2009 pana in 2013 inclusiv
• HARTA INTERACTIVA Populatia Romaniei pe judete si resedinte - rezultate finale ale recensamantului din 2011
• INTERACTIV Cum sta Romania pe harta pretului la benzina si motorina raportat la salariul mediu anual. Compara statisticile din toate tarile Europei
In plus, pe noul portal de harti cititorii HotNews.ro pot consulta diverse harti si aplicatii interactive menite a fi resurse de informatii pe termen mediu sau chiar lung. Spre exemplu, cititorii HotNews.ro pot consulta o aplicatie comparativa ce infatiseaza evolutia somajului, in fiecare judet din tara, in trei ani cheie pentru perioada de criza: 2008 - momentul de inceput al crizei, 2010 - punctul de maxim si 2012 - anul in care au aparut semnele de revenire din criza.

• HARTA INTERACTIVA Cum a trecut criza prin Romania - Harta somajului pe judete 2008 - 2010 - 2012
• Cum s-au impartit turistii straini in Romania, pe fiecare judet - 2012
• Banii cheltuiti de turistii straini in Romania in 2012 - pe pe tari
• Numarul de turisti straini per tara europeana in Romania in 2012
• Comparativ: Regiunile Romaniei in contextul regionalziarii

Mai mult, HotNews.ro impreuna cu Esri Romania va propune si o serie de aplicatii interactive si tururi viturale in scop recreativ.
Astfel, HotNews.ro si Esri va invita la un tur virtual in Bucuresti ce cuprinde imagini din cele mai cunoscute sau frumoase zone si locuri din Capitala

Tur Interactiv - Bucurestiul pe harta si in imagini

... Sau o plimbare cu bicicleta prin padurea Baneasa:
ArcGIS Online este un sistem Cloud de creare si partajarea harti si aplicatii cu continut geografic. Acesta permite oricui sa creeze, vizualizeze si sa utilizeze harti inteligente. Datele (shapefile, kml, cvs, xls) sau serviciile WebGIS (WMS,WFS) sunt incarcate in ArcGIS Online ducand la crearea de harti WebGIS ce pot fi vizualizate de pe orice dispozitiv, incapsulate in website-uri sau parte din aplicatii WebGIS complexe.
Sistemul utilizeaza infrastructura cloud Esri si permite utilizatorilor sa-si gestioneze propriile grupuri de utilizatori, sa stocheze date GIS, sa administreze hartile si aplicatiile, precum si sa le faca disponibile pentru publicul larg prin intermediul tehnologiei web.
Pe langa hartile si aplicatiile WebGIS create de catre HotNews, ArcGIS Online oferta accesul la mii de alte hartii si aplicatii create de Esri sau comunitatea GIS de pe intreg globul din diverse domenii de activitate: http://www.esri.com/esri-news/maps
Accesati AppStore (iOS) si Google Play (Android) si instalati aplicatia ArcGIS pentru a avea disponibile hartile si pe terminalele mobile de tip smartphone sau tableta (cautarea hartilor se realizeaza dupa cuvinte cheie din in titlul aplicatiilor din Portalul HotNews.ro).

Sursa : HotNews