Stirileprotv: Setarile care va protejeaza intimitatea online. Cum puteti sa "dispareti" de pe Facebook

Dave Kerpen, CEO la Likeable Local, ofera cateva ponturi utilizatorilor de Facebook si ii invata ce trebuie sa faca pentru a-si proteja cat mai bine intimitatea in mediul online.
Primul pas pe care trebuie sa-l faca utilizatorii este sa seteze cele 3 categorii de confidentialitate, care se gasesc la iconita din partea stanga sus a profilului, scrie Inc.com.
Categoriile sunt: cine imi vede postarile?", "cine ma poate contacta?" si "cum pot bloca pe cineva sa ma contacteze?"
In prima categorie, utilizatorul poate alege diferite filtre, decizand astfel cine are dreptul sa-i vada mesajele si pozele publicate: prietenii, publicul larg, sau doar anumite grupuri de prieteni.
La categoria "cine ma poate contacta?", fiecare poate alege daca vrea sa poata fi contactat de orice persoana, sau doar de prieteni.
Tot la iconita de confidentialitate, utilizatorul poate merge la categoria "mai multe setari", unde va gasi lista cu toate setarile posibile legate de confidentialitate.
Dave Karpen precizeaza insa ca toti cei care au cont pe Facebook trebuie sa stie un lucru elementar: ei pot face setari de confidentialitate pentru fiecare mesaj publicat in parte.
Toate aceste informatii sunt utile mai ales pentru persoanele care au in lista de prieteni pe Facebook atat clienti, cat si prieteni apropiati.
De exemplu, pozele de la o petrecere nu ar trebuie vazute de clienti, doar de amici, in vreme ce un articol important ar trebui prezentat pentru toti.
Solutie este foarte simpla si setarile de confidentialitate de pe Facebook permit pastrarea unei relatii potrivite atat cu prietenii si colegii, cat si cu partenerii de afaceri.