DeCeNews: Inchideti-va conturile de Facebook

Guvernul din Venezuela, tara care i-a oferit azil politic fostului consultant al serviciilor americane de informatii Edward Snowden, le-a cerut utilizatorilor retelei sociale Facebook sa isi inchida conturile pentru a evita ca acestea sa fie folosite in scopuri de spionaj, transmite AFP.
"Inchideti-va conturile de pe Facebook, pentru ca, fara sa stiti, ati lucrat gratuit ca informatori ai CIA. Uitati-va la cazul Snowden", a scris ministrul Puterii Populare pentru Serviciul Penitenciarelor, Maria Iris Varela, pe contul sau de Twitter. Ea le-a indemnat pe victimele spionajului sa depuna plangere si sa ceara o indemnizatie corespunzatoare pentru acest prejudiciu, astfel incat sa doboare economia Statelor Unite.
Snowden este blocat de peste doua saptamani in zona de tranzit a aeroportului Seremetievo din Moscova si a cerut azil politic in peste 20 de tari dintre care majoritatea l-au refuzat. Trei state latino-americane - Venezuela, Nicaragua si Bolivia - s-au declarat dispuse sa il primeasca. Numeroase incertitudini planeaza asupra modului in care fugarul, cautat de Washington pentru spionaj si ramas invizibil dupa plecarea sa din Hong Kong, pe 23 iunie, ar putea sa ajunga in tara sa gazda.
Pe internet deja au aparut numeroase parodii referitoare la indemnarea oficialului executivului din Venezuela: