StirileProTV: Intentionati sa va cumparati prima tableta? Iata cele 3 reguli pe care trebuie sa le stiti

Specialistii de la CNET ofera cateva sfaturi celor care nu au inca o tableta, dar intentioneaza sa achizitioneze una in viitorul apropiat.

Prima optiune, in viziunea celor de la CNET, ar trebui sa fie Ipad-ul (a 4-a generatie). De ce? Pentru ca are cea mai buna perfomanta, cel mai mare catalog de software si un ecosistem IT fantastic, care include un numar incredibil de aplicatii, jocuri, muzica si video.
Si totusi, daca va place ideea unei tablete performante, dar nu vreti sa mai aruncati si voi banii in portofelul care este oricum plin al celor de la Apple, atunci Nexus 10 ar fi alegerea potrivita. Cu o rezolutie incredibila, un procesor rapid Cortex A-15, micro-HDMI si promisiunea ca intotdeauna va rula ultima versiune de Android, aceasta tableta este o alternativa puternica de 10 inch la iPad.
Iar daca va ingrijoreaza pretul acesteia sau pur si simplu dotiri o tableta mai mica, atunci sa aveti in vedere Nexus 7 - care este puternica, confortabila si care, impreuna cu Nexus 10, ofera una dintre cele mai bune experiente Android de pe piata actuala.

Trei reguli pentru cei care vor sa cumpere o tableta

1. Sa stiti exact de ce aveti nevoie

Sunt multe intrebari pe care trebuie sa vi le puneti inainte sa va cheltuiti banii pe o tableta, insa cea mai importanta este: "Ce voi face cu aceatsa tableta?" Vreti sa va inlocuiti PC-ul sau vreti pur si simplu un gadget pe care sa va uitati la filme si fotografii atunci cand calatoriti? Pentru fiecare raspuns aveti variante diferite de modele.
Aveti nevoie in mod constant de acces la Internet? Este importanta optiunea de marire a capacitatii de stocare? Va intereseaza portul HDMI sau cel IR?

2. Pretul nu reprezinta cel mai important criteriu

Numai faptul ca o tableta este extrem de scumpa nu inseamna automat ca este si un produs de calitate, care isi merita fiecare banut. De asemenea, nu toate dispozitivele ieftine sunt bune de aruncat, cu ecrane care sa va dea dureri de cap. De obicei, exista un motiv intemeiat in spatele fiecarui pret. Asumandu-si din start o pierdere, Amazon ofera de exemplu puternicul Kindle Fire HD la un pret accesibil.
De asemenea, in ciuda faptului ca iPad nu are HDMI sau suport de extensie a memoriei de stocare, pretul de inceput de 500 $ al Apple este justificat, datorita performantelor mari, a suportului acordat aplicatiilor, a ecranului retina si a ecosistemului IT.
Asa ca trebuie sa vedeti mai departe de pretul unei tablete.

3. Conteaza cine fabrica tableta

Alegeti-va producatorul tabletei in mod inteligent. Computerele nu sunt perfecte, iar tabletele - in particular - sunt si mai putin de atat. Daca apar probleme, trebuie sa fiti siguri ca ati ales un producator care rezolva periodic aceste situatii prin update-uri (patch, engl.). De asemenea, daca vreti sa evitati durerile de cap trebuie sa evitati un producator care este cunoscut pentru cererile multe pe care le primeste de la utilizatori pentru a lansa noi si noi update-uri.
Daca aveti de gand sa luati o tableta Android, alegeti un furnizor care este cunoscut pentru reputatia de a folosi intotdeauna cel mai recent Android intr-un timp scurt. Tabletele Google primesc update-urile de sistem, bineinteles, cel mai rapid, insa si Asus se comporta aproape la fel. Samsung in schimb, nu chiar atat de mult.

Sursa: Cnet.com