Jurnalul National: Hackerii pot descifra parole de 16 caractere in mai putin de o ora! Metodele folosite, publicate pe un site tehnologic

O echipa de hackeri a reusit sa sparga peste 14.800 de parole, dintr-o lista de 16.449, in cadrul unui experiment facut pentru site-ul "Ars Tehnica", scrie Daily Mail. Parolele au fost alese aleator in timpul acestui experiment realizat de portalul tehnologic.
Hackerii au reusit sa sparga chiar si parole de 16 caractere, de tip "queadzvcrsvfxv1331" in mai puțin de o ora. Ei au explicat ca s-au folosit de o lista de parole "hasuite", adica parole care genereaza o suma de control din care nu poate fi dedusa valoarea originala.
Hasuirea permite ca fiecare parola a utilizatorului sa treaca printr-o functie matematica unilaterala, care creeaza un sir de litere si cifre, denumite in engleza hash. Cand un utilizator isi introduce parola pe un serviciu online, sistemul "hasuieste" cuvantul folosit este comparat cu parola utilizatorului care nu a fost hasuita.
Astfel, daca cele doua coincid, utilizatorului ii este permisa accesarea respectivului cont pe site. Hasurile pot varia in functie de cum sunt scrise parolele: litere, cifre, majuscule sau combinate.