Dintre cele trei teatre galatene importante - Teatrul Dramatic "Fani Tardini", Teatrul Muzical "Nae Leonard" si Teatrul de Papusi "Gulliver" - nici unul nu are pus la punct un site in adevaratul sens al cuvintului. Este drept ca site-ul Teatrului Muzical (www.tmnlg.ro) era ieri partial functional, insa, in afara de pagina principala, nu puteai obtine alte informatii legate de spectacole sau chiar pentru rezervari bilete. In schimb cele doua pagini ale Teatrului Dramatic (www.tdfanitardini.ro 'http://www.tdfanitardini.ro') nu erau functionale. La fel se intimpla si cu site-ul Teatrului de Papusi, a carui pagina web nu era functionala.

Institutii cu bugete de milioane de lei

Unul dintre raspunsurile primite de la una dintre institutiile de cultura a fost ca in acest moment se lucreaza la constructia site-ului. Mai mult, ni s-a explicat ca realizarea unui site necesita bani, iar ca de obicei banii nu sint prea multi la institutiile bugetare.

Explicatia nu tine prea mult, de vreme ce un site mediu costa cel mult 1.000 de lei, in conditiile in care bugetul anual al Teatrului Dramatic sau cel al Teatrului Muzical depasesc cu mult 3 milioane de lei. Mai precizam ca majoritatea teatrelor din lumea buna si-a realizat site-uri tocmai pentru a vinde bilete online, ajutindu-l astfel pe iubitorul de teatru sa nu se mai deplaseze pina la casa de bilete pentru a-si cumpara un tichet de acces.

CCDJ si MAV au site-uri

Dintre celelalte institutii de cultura, doar paginile web a Centrului Cultural "Dunarea de Jos" (CCDJ) si a Muzeului de Arta Vizuala (MAV) sint relativ functionale. In schimb Muzeul de Istorie nu are pus la punct un astfel de instrument de informare, la fel ca si in cazul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii.

Deloc surprinzator, nici Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu nu are pus la punct un site propriu, insa informatii despre institutie se pot gasi si pe site-ul Ministerului Culturii.

Desi au bugete de aproape un milion de euro pe an, cele doua mari teatre galatene - Dramaticul si Muzicalul - nu au pagini web moderne. Unul dintre cele mai reusite site-uri este cel al Muzeului de Arta Vizuala.