It.bzi.ro :Wikipedia doreste poze de la utilizatorii sai

Wikipedia s-a remarcat in timp prin fotografiile pe care le pune la dispozitie pentru utilizatori. Insa acestea nu vin din neant, astfel ca organizatia care conduce Wikipedia face mai usor incarcatul de poze prin dispozitivele mobile cu Android si iOS, scrie adevarul.ro
Fundatia Wikimedia publica pentru utilizatorii de Android si dispozitive Apple aplicatia WikimediaCommons prin care oamenii pot incarca poze din diverse locuri ale lumii, scrie The Next Web. Aplicatia este gratuita, ai nevoie doar de un cont pe Wikimedia Commons si esti gata sa populezi Wikipedia si Internetul cu fotografiile pe care le-ai realizat.
Eu am testat-o pe un Samsung Galaxy S3 si am incarcat trei fotografii de proba: Dristor, "Adevarul" anilor ‘90 si Sony Xperia Z. Am ales un titlu, o descriere si o categorie, apoi fotografiile au fost incarcate. Poti sa le alegi din galerie sau le poti realiza pe moment. Deocamdata, poti naviga doar prin fotografiile tale si contul se creeaza printr-un browser.
Aplicatia nu este destinata fotografilor profesionisti din simplul fapt ca nu primesti prea mult credit pentru fotografiile tale, dar pentru oricine ajunge intr-un loc uitat de lume si vrea sa impartaseasca imaginea si cu altii, este foarte buna. Toate fotografiile sub publicate sub licenta creative commons, adica pot fi distribuite de altii si pot fi editate.
"In viitor, speram sa adaugam mai multe functii si sa facem mai usoara descoperirea de continut si navigarea prin cel deja existent al Commons", a declarat Maryana Pinchuk, manager produs la Wikimedia Foundation. Aplicatia poate fi descarcata din Play Store si App Store