Perfecte.ro : 5 capcane de care trebuie sa te feresti pe Facebook
In ziua de azi, daca nu ai Facebook nu existi. Nici nu mai e nevoie sa iti suni prietenii sau sa te intalnesti cu ei, pentru ca toate informatiile sunt la un singur click disanta. Dar totusi, cat de departe poti merge? Afla care sunt capcanele Facebook-ului si cum sa le eviti.

1. "Prietenii" pe care nici macar nu ii cunosti

In primul rand, trebuie sa te feresti pe Facebook de persoanele pe care nu le cunosti. Daca mergi in parc, nu cred ca incepi sa vorbesti cu toti oamenii de pe acolo, asa ca nu ar trebui sa faci asta nici pe Facebook. In spatele unui profil se poate afla un hacker, asa ca nu e de mirare sa te trezesti cu virusi. Asa ca nu e deloc inteligent sa accepti in lista de prieteni oameni pe care nu ii cunosti, pentru ca nu au niciu motiv sa vada aspecte personale ale vietii tale.

2. Virusi

Un singur click si calculatorul tau poate fi compromis. Pentru ca traficul este foarte mare pe Facebook, ai sanse enorme sa iti virusezi calculatorul. E suficient ca unul dintre prietenii tau sa iti trimita o invitatie, un link, un joc sau o intrebare, iar tu sa dai click. Cel mai probabil, ei nici macar nu isi dau seama ca ti-au trimis un virus, asa ca cel mai indicat ar fi sa nu accesezi decat paginile care ti se par sigure.

3. Status-urile personale

Nu are cum sa nu fie personal profilul tau de Facebook, decat daca nu uploadezi poze, nu scrii nicio informatie despre tine si nu postezi niciun status. Lucru care bineinteles, nu are niciun sens. Nu spune nimeni sa dai in aceasta extrema, insa trebuie sa ai grija cat si ce postezi. Evita sa scrii pe Facebook informatii prea personale, cum ar fi perioada in care pleci in vacanta. Stim ca esti entuziasmata si abia astepti, insa daca scrii asta pe profilul tau e ca si cand ai lasa un bilet lipit pe usa "Aviz hotilor. Lipsesc de acasa in urmatoarele doua saptamani". Nu te baza pe ideea ca nu ti se va intampla chiar tie asa ceva, pentru ca s-ar putea sa fii surprinsa.

4. Detalii despre seviciul tau

Trebuie sa fii constienta ca trebuie sa delimitezi viata personala de munca. Angajatorilor le place discretia, asa ca evita sa vorbesti cu prietenii tau despre serviciu pe Facebook. Tot ce scrii acolo poate fi monitorizat si nu cred ca e o idee buna sa intri intr-un scandal dintr-o simpla neglijenta.

5. Barfa si detaliile nesemnificative

Daca vrei sa barfesti, mai bine abtine-te. Daca nu poti, intalneste-te la o cafea cu cele mai bune prietene si povestiti ore in sir. Dar nu te apuca sa faci asta pe Facebook. Chiar nu e cazul! In plus, evita sa postezi pe profilul tau tot felul de detalii nesemnificative. E adevarat, prietenii tau ar fi bucurosi sa-ti vada pozele de vacanta, dar nu cred ca e nimeni interesat sa stie la ce ora te trezesti in fiecare dimineata, la ce restaurant ai mancat astazi sau unde mergi in weekend. Mai pastreaza niste detalii personale doar pentru tine! Nu arata chiar totul pe Facebook!