It.bzi.ro: 5 sfaturi pentru a realiza un site de succes

Un website reusit beneficiaza, de obicei, de servicii web design profesionale, care costa. Dar nu e cazul sa va intristati daca nu dispuneti de bani, deoarece rezultate bune pot fi obtinute si in urma unei planificari corecte. Hit.ro ofera 5 sfaturi utile pentru realizarea unui website de succes.
Pentru a planifica corect un site, alaturi de echipa de web design, cateva elemente sunt foarte importante:

1. Navigare usoara
Un site de succes este conceput astfel incat sa ofere o navigare usoara, intuitiva pentru vizitatori, dar si pentru a fi cat mai bine optimizat pentru a obtine rezultate bune in motoarele de cautare.
Conceperea de la inceput a hartii website-ului este o idee buna, astfel incat navigarea sa fie cat mai simpla pentru vizitatorii care acceseaza site-ul pentru prima oara, lucru pentru care firmele se pot baza pe specialistii in web design.

2. Comunicarea cu vizitatorii
In functie de prioritatile site-ului, pot fi prevazute si cele mai eficiente metode de comunicare cu vizitatorii, pentru transformarea lor in clienti. Atunci cand publicul-tinta sunt tinerii, este necesara si o prezenta vizibila in social media, in timp ce pentru utilizatorii mai in varsta, emailul ramane modul principal de interactiune. Din acest motiv, casuta de abonare la Newsletter trebuie sa fie cat mai vizibila pe prima pagina. Exista numeroase servicii care contribuie la trafic targetat din cautari, nici traficul direct nu trebuie neglijat.

3. Design cu spatii albe
Primul impuls poate fi aglomerarea a cat mai multe elemente pe pagini, in speranta ca vizitatorii vor da click. Spatiile albe sunt, insa, la fel de importante, lucru ce poate fi confirmat de orice firma de web design.

4. Design intuitiv
Accesarile de pagini web de pe gadgeturi mobile sunt in crestere rapida, motiv pentru care poate fi o idee buna utilizarea unui design responsiv si intuitiv. Paginile web care se modifica pentru a oferi cea mai buna experienta indiferent daca sunt accesate de pe desktop, tableta sau smartphone, sunt solutia cea mai buna.

5. Home Page care include doar elementele cele mai importante
Prima pagina a site-ului poate fi o carte de vizita pentru orice afacere, motiv pentru care este important sa incurajeze vizitatorii noi. Daca este prea incarcata, poate crea confuzie, motiv pentru care se recomanda introducerea elementelor importante, fara aglomeratie de optiuni secundare.
Folosind aceste sfaturi ii momentul in care este acceptata ooferta web design, sansele realizarii unui website de succes cresc in mod semnificativ.