HotNews: Orange lanseaza in premiera in Romania servicii de internet 4G si pe telefoanele mobile

Dupa lansarea serviciului de internet 4G pe modemuri si tablete, Orange Romania a anuntat joi ca aceste servicii pot fi folosite si pe telefoanele mobile, impreuna cu serviciile de voce. Cei interesati pot accesa internet 4G pe telefoane mobile compatibile impreuna cu abonamentele Pantera 39 si Pantera 49. Telefoanele din oferta Orange compatibile cu tehnologia 4G sunt LG Optimus G, Nokia Lumia 920, Sony Xperia Z si, in curand, HTC One si Samsung Galaxy S IV. Vodafone, cel mai apropiat rival pe piata locala de telefonie mobila,permite din luna februarie a acestui an testarea serviciilor 4G pe doua modele de telefoane inteligente, Samsung Galaxy SIII LTE si HTC One SV LTE, in 17 magazine din cele 10 orase aflate sub acoperirea retelei 4G.
• Cat costa aceste telefoane compatibile 4G impreuna cu abonamentele Orange:
Potrivit informatiilor companiei, impreuna cu abonamentul Pantera 39 (39 de euro/luna), preturile telefoanelor sunt urmatoarele: Sony Xperia Z - 259 de euro (TVA inclus), LG Optimus G - 189 de euro (TVA inclus) si Nokia Lumia 920 - 249 de euro (TVA inclus).
HotNews.ro a scris cu o zi in urma despre faptul ca Orange Romania va vinde cel mai avansat smartphone HTC - HTC One - impreuna cu abonamentul Pantera 39 la un pret de 269 de euro.
• "Astazi am facut inca un pas important in dezvoltarea serviciului 4G, oferindu-le clientilor nostri internet 4G si pe telefon, alaturi de tableta si PC. Mai mult, pentru ca smartphone-urile din oferta sunt compatibile cu tehnologia HD Voice, clientii Orange se bucura, in acelasi timp, de ultima generatie de servicii de internet mobil si de un serviciu de voce la cele mai inalte standarde de calitate la nivel international", a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange Romania.
Serviciile de internet mobil 4G de la Orange sunt disponibile in centrul si nordul Bucurestiului, in zona metropolitana din nordul capitalei, in statiunile de pe Valea Prahovei, in zona Bran-Moieciu si in Poiana Brasov. Vitezele 4G in reteaua Orange pot ajunge pana la 75 Mbps pentru download si 37,5 Mbps pentru upload, tinand cont de resursele de spectru disponibile.
Pentru a cumpara un pachet alcatuit din smartphone si abonament 4G, cei interesati sunt asteptati in magazinele Orange din Baneasa Shopping City, Universitate, Europe House-Piata Victoriei, Calea Mosilor, Iride, precum si in magazinul Orange de pe strada Muresenilor din Brasov.
Clientii care au nevoie de asistenta pentru configurarea setarilor telefonului pot apela la un Orange Expert, in magazin, online sau la telefon, la numarul 408.
4G la Orange, Vodafone si Cosmote
Orange si Vodafone, primii doi mari operatori de telefonie mobila din tara, au lansat servicii 4G inca de la sfarsitul anului trecut. La inceputul acestui an, Orange Romania a introdus in premiera pe piata locala serviciul de de internet mobil 4G si pe tabletele iPad cu ecran Retina (generatia a 4-a) si iPad mini, iar Vodafone a anuntat la inceputul acestei luni ca permite utilizatorilor sa testeze serviciile de internet mobil 4G, la viteze de descarcare de pana la 100 Mbps, pe doua modele de telefoane inteligente, Samsung Galaxy SIII LTE si HTC One SV LTE, in 17 magazine din cele 10 orase aflate sub acoperirea retelei 4G.
Cosmote, al treilea mare operator in functie de numarul de clienti, a anuntat ca pana la sfarsitul lunii aprilie 2013 va lansa servicii de internet mobil LTE/4G disponibile pe laptopuri prin modemuri speciale si pe tablete dedicate acestor servicii. Serviciile vor fi lansate in cateva orase din Romania, inclusiv in Bucuresti, la inceput la o viteza de descarcare 4G de pana la 75 de Mbps. Pana la finalul lunii aprilie 2013, pasionatii de tehnologie pot testa serviciile 4G in magazinul Cosmote din Baneasa Shopping City Bucuresti.