It.bzi.ro : A aparut ePad Femme - o tableta pentru femei, gandita de barbati

Produs al unei companii numite Eurostar Group si adresata pietelor de desfacere din Orientul Mijlociu, ePad Femme se vrea a fi prima tableta creata special pentru femei. Pentru scopul propus, producatorul a adaptat tableta cu o interfata atat de simpla incat si un copil de gradinita o poate folosi, respectiv o selectie de aplicatii preinstalate ce ar trebui sa acopere toate nevoile utilizatorilor de sex feminin.
Tableta cu ecran de 8 inch prezinta un meniu principal cu fundal roz, compus din 12 aplicatii care in viziunea producatorului raspund perfect preocuparilor unei femei: lista de cumparaturi, mai multe feluri de retete pentru bucatarie, parfumuri pentru femei, yoga si fintness, convertor pentru marimi de imbracaminte, asistent pentru curele de slabire si un jurnal cu rol de agenda virtuala.
Plecand de la idea ca au acoperit deja toate ariile de interes pentru femeile din orientul mijlociu, producatorii tabletei au omis sa mai includa si acces la magazinul de aplicatii Google Play. Potrivit explicatiilor date de Mani Nair, vicepresedinte asociat al diviziei de marketing din cadrul Eurostar Group, "tableta este gadgetul perfect pentru femei care altfel ar avea dificultati in privinta descarcarii acestor aplicatii personalizate". Nair insista ca tableta ePad Femme nu este un produs care sa jigneasca reprezentantele sexului frumos si respinge orice acuzatii legate de exploatarea unor prejudecati cu privire la diferentele dintre sexe.
Potrivit spuselor lui Eman Al Nafjan - detinatoare a unui blog feminist saudit, tableta este doar o incercare de a plasa informatii femeilor, referitor la cum sa-si multumeasca mai bine sotii. In apararea femeilor din Arabia Saudita, Eman a explicat ca intr-o tara unde populatia de sex feminin nu poate conduce autoturisme sau calatorii fara a fi insotite permanent de o ruda de sex masculin, acestea ajung sa petreaca foarte mult timp online, acumuland un bagaj consistent de cunostinte in materie deIT. In opinia lui Eman, cei care au proiectat ePad Femme nu inteleg deloc nevoile utilizatorilor pe care ii adreseaza.
Aparent, nici macar producatorul Eurostar nu mizeaza pe aprecierea femeilor, recomandand barbatilor sa achizitioneze tableta ePad Femme, spre a o oferi drept cadou sotiilor. Chiar si asa, "tableta ideala pentru femei" nu s-a bucurat de prea multa sustinere, Eurostar reusind sa vanda intr-o luna de zile numai 7000 exemplare ePad Femme, la un pret de aproximativ 190 dolari bucata.