it.bzi.ro - Studiu Google: La ce sunt folosite tabletele

Tabletele au devenit un must-have, un accesoriu fara de care nu esti cool. O folosesc oamenii de afaceri, secretarele, profesorii, studentii, iar copiii de gradinita o manevreaza cu o lejeritate nativa.
Un studiu realizat recent de Google confirma omniprezenta acestui accesoriu in vietile noastre si dezvaluie informatii interesante despre profilul utilizatorilor si obiceiurile legate de utilizarea acestui device care face furori in toata lumea.
Astfel, studiul a relevat ca tableta este utilizata in primul rand de cei care calatoresc adesea in scop profesional, asta pentru ca sunt mult mai utile decat smartphone-urile. Accesul simplu si rapid la email si posibilitatea de a accesa documente de la birou sunt principalele atuu-uri in acest sens. De asemenea, tableta permite realizarea de prezentari pentru ca se poate jongla usor cu imaginile.
Pe locul al doilea in studiul Google este entertainment-ul, multi utilizatori declarand ca folosesc tableta pentru a urmari filme video, pentru a citi sau a se juca. Acest lucru se datoreaza manevrabilitatii usoare, care permite utilizatorilor sa utilizeze tableta in pat, lucru mult mai inconfortabil in cazul laptop-ului. In plus, fidelitatea imaginii tabletelor este mult mai buna decat cea a laptopurilor, astfel ca sunt ideale pentru urmarirea unui film sau pentru accesarea jocurilor. Acest avantaj nu a trecut neobservat de catre companiile care activeaza in domeniul jocurilor de noroc. Grecii de la Intralot, de pilda, au inventat Gablet, tableta care pune la dispozitia celor interesati nenumarate jocuri de noroc fara sa fie nevoie sa iesi din casa. Pe Gablet poti paria sau isi poti incerca norocul la slot-machines, iar o aplicatie speciala, Gablet-Live, permite urmarirea live a unui video sau joc intr-o sectiune a ecranului, in timp ce restul acestuia este folosit pentru a juca. Device-ul are un design elegant, cu un touchscreen de 22 de inch, si este foarte usor de manevrat si utilizat.
Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care tabletele au castigat atat de repede teren in vietile noastre. Potrivit cercetarii realizate de Google, 69,7% dintre persoanele intervievate au declarat ca folosesc tableta in timp ce stau pe canapea sau in pat (66,7%), iar 45,5% o folosesc in bucatarie. Tableta nu are la fel de mare cautare la birou (doar 33,3%) sau in dormitor (21,2%), insa exista un procent semnificativ de oameni (18,2%) care nu se despart de ea nici in sala de fitness.
Ce fac utilizatorii atunci cand folosesc tableta? Potrivit cercetarii amintite, peste 60% dintre participanti au declarat ca se uita la televizor, 40% mananca si beau, iar 27% gatesc in timp ce folosesc tableta.
Desi sunt din ce in ce mai populare, tabletele nu au reusit inca sa detroneze laptop-urile si computerele de birou atunci cand utilizatorii doresc sa faca shopping online, motivul principal fiind cel mai probabil acela ca este dificila introducerea informatiilor financiare pentru plata pe tableta. Un neajuns care va fi, probabil, depasit in scurt timp.