It.bzi.ro : Tot mai multi oameni incearca sa se lase de FACEBOOK, insa putini reusesc

Un nou studiu al celor de la Pew Research Center a ajuns la o concluzie uimitoare, oamenii incearca sa se lase de Facebook si le este la fel de greu ca renuntarea la droguri sau alcool.
Intr-un studiu recent, 61% dintre cele 1006 persoane intevievate incearca sa renunte la Facebook. Desi succesul nu este permanent si cei mai multi reusesc sa stea fara reteaua de socializare doar cateva zile, exista unii performeri care se lauda cu cateva saptamani departe de Facebook. Pentru ca evidenta problema cauzata de compania americana este legata de timpul pe care-l consuma asa zisa ,,socializare", tot acesta a fost si motivul pentru care multi utilizatori incearca sa renunte.
21% dintre persoanele care au luat parte la studiu au afirmat ca nu au suficent timp intr-o zi pentru a urmari activitatea din news feed. Doar 10% pretind ca nu au nici un interes pentru Facebook, in timp ce 8% au constientizat ca dedica prea mult timp acestei activitati.
Nu toate vestile sunt rele pentru reteaua de socializare. Un numar de 69% dintre participantii la studiu au afirmat cu seninatate ca vor petrece aceeasi perioada de timp pe Facebook in 2013 cat au petrecut si in 2012. Cu alte cuvinte, nu va asteptati la plecari in masa de la Facebook la Google+ sau My Space.
Daca cei care au un cont de Facebook nu par sa renunte la el, doar 8% dintre cei care au rezistat fara Facebook pana acum vor ceda presiunii prietenilor si-si vor face un cont pe reteaua de socializare.