It.bzi.ro: Cand cauti ceva pe Google, solicitarea ajunge intr-o fortareata top secret

V-ati gandit vreodata ce se afla in spatele unei banale cautari pe Google? Anul trecut, gigantul comunicatiilor a invitat pentru prima data o echipa TV in interiorul unuia dintre centrele sale de date, o fortareata top secret din Carolina de Nord. Numai acolo sunt peste 55.000 de servere.
Patrule, garduri de otel si sarma ghimpata, chiar si bariere care pot sectiona tabla unei masini. Locul ar putea fi confundat cu legendarul Fort Knox. Este, insa, un "centru de date" al unuia dintre "stapanii" Internetului si comunicatiilor.
Multa vreme, Google a refuzat pur si simplu sa recunoasca existenta unor asemenea locuri. Chiar si acum, rar permite accesul vizitatorilor si numai dupa ce semneaza un acord de confidentialitate.
Te angajezi sa nu faci fotografii fara autorizatie si nu ai voie sa vorbesti despre ce vezi. In interior,masurile de securitate sunt si mai drastice.
Scanarea retinei stabileste cine are acces si cine nu. Vizitatorii sunt monitorizati in permanenta, iar daca mai multe persoane intra pe usa in acelasi timp suna alarma.
Pentru echipa de la televiziunea americana CBS, ghid a fost URS HOLZLE, unul dintre primii angajati ai companiei, celebru pentru sosetele sale rosii. Acum, dezvoltarea acestor centre de date este responsabilitatea lui.
Primul popas, camera echipamentelor de retea - un fel de centru de control al traficului. Cand cauti ceva pe Google, solicitarea ajunge intai aici, inainte de a fi trimisa in compartimentul serverelor.
Cei care ajung in acest loc trebuie sa poate aparatoare pentru urechi, care ii protejeaza de zgomotul infernal al zecilor de mii de masinarii.