It.bzi.ro: Marea Britanie a devenit liderul mondial in ceea ce priveste utilizarea internetului pe telefonul mobil

Marea Britanie a devenit liderul mondial in ceea ce priveste utilizarea internetului pe telefonul mobil, detronand astfel Japonia. Britanicii folosesc telefoanele si tabletele pentru a intra pe internet mai mult decat oricare alt popor, potrivit unui raport Ofcom, prezentat de Mashable.
Marea Britanie foloseste 424 de megabytes de date in fiecare luna, o crestere cu 60% mai mare fata de anul trecut. Japonia s-a clasat pe locul al doilea, cu un consum de 392 megabytes pe luna, in timp ce Statele Unite s-au situat pe locul al saselea.
Utilizatorii britanici petrec, in medie, peste 700 de minute pe saptamana navigand pe internet, se arata in cercetarea Ofcom, autoritatea pentru reglamentare in industria comunicarii din Marea Britanie.
Cresterea, spun analistii, a fost posibila datorita preferintei utilizatorilor de a folosi internetul pentru a viziona programele TV preferate. Un alt factor este reprezentat de faptul ca 58% din populatie are un smartphone, un procent impresionant, potrivit Financial Times. In plus, aproape o persoana din cinci detine o tableta in Marea Britanie.
Principalele surse de interes ale locuitorilor din Regat raman insa cumparaturile online si utilizarea retelelor sociale.