It.bzi.ro : Revistele nu au murit, o duc chiar mai bine decat online-ul

Un nou studiu a demonstrat ca mult mai putine reviste au "stins lumina" anul acesta sau au trecut exclusiv pe online in comparatie cu anul trecut. Revistele, din diverse motive greu de inteles, au revenit brusc la moda.
Din singurul motiv ca nu prea se fac bani din online, mai ales cand vinzi niste reviste lunare, mai multe publicatii au decis anul acesta sa ramana in varianta tiparita. Statistic, compania MediaFinder a descoperit ca anul acesta s-au lansat 195 de publicati in print, cu 14 mai multe decat in 2011. Vorbim aici de Statele Unite, si de trendul de peste ocean, pentru ca noi nu exista suficiente informatii in acest sens. De partea cealalta a baricadei, un numar mai mic de publicatii au decis sa inchida magazinul. Fata de 2011, cand 142 de reviste s-au retras de pe piata de print, anul acesta vorbim doar de 74 de publicatii care s-au inchis. Si lansaree de publicatii in forma exclusiv digital a scazut in ultimele 12 luni de la 58 in 2011 la 32 in 2012.
Acest trend va continua sa se accentueze, intr-un univers in care utilizatorii s-au obisnuit sa nu plateasca pentru informatie, indiferent daca este pe continut tiparit sau online. Intre timp dezoltatorii vor ajunge sa evite complet sistemul printurilor in format digital sau online atata timp ca nu au gasit o reteta functionala de succes si o modallitate de a aduce bani in banca.