It.bzi.ro : Se schimba buletinele din 2013! Vezi aici ce date va contine noua CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE

Din 2013, vom calatori in statele Uniunii Europene cu carte electronica de identitate, potrivit unei Ordonante de Urgenta care a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial. Cartea electonica este un document distinct de cartea de identitate si va contine, printre altele, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.
Cartea electronica de identitate va contine datele cu caracter personal din cartea din identitate, adica: numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, fotografia titularului, C.N.P, adresa de domiciliu a titularului, potrivit economica.net.
Pe langa datele existente pe actualele carti de identitate, cartea electronica de identitate va contine informatii noi.
Punctual, cartea electronica de identitate va mai contine prenumele parintilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.
Imaginile impresiunilor papilare se colecteaza numai cu acordul expres al solicitantului cartii electronice de identitate sau, in cazul minorilor si al incapabililor, numai cu acordul expres al parintilor sau, dupa caz, al parintelui care exercita autoritatea parinteasca ori al reprezentantului legal.
Imaginile impresiunilor papilare colectate la momentul depunerii cererii de eliberare a cartii electronice de identitate se sterg prin procedura automata imediat dupa personalizarea acestui document. Datele biometrice se inscriu in cartea electronica de identitate pentru verificarea autenticitatii acesteia si identitatii titularului, potrivit Ordonantei de Urgenta.
Verificarea identitatii titularului cartii electronice de identitate se stabileste prin compararea directa a datelor biometrice preluate de la titularul acesteia, cu ocazia verificarii, cu datele inscrise in cartea electronica de identitate.