It.bzi.ro : Folosesti Yahoo Mail? Afla ce schimbari importante au fost facute

Yahoo imbunatateste aspectul si functionarea serviciului Yahoo Mail. Schimbarile afecteaza interfata folosita pentru navigarea si gestionarea colectiei de mesaje email si se aplica atat versiunii pentru browsere web a serviciului Yahoo Mail, cat si aplicatiile client pentru dispozitive iOS, Android siWindows Phone.
Potrivit descrierii conturate de Marissa Mayer, CEO la Yahoo, noua interfata Yahoo Mail vine cu undesign simplu si curat, cu mai putine elemente care sa distraga atentia in timp ce rasfoim colectia de mesaje. Noua interfata Yahoo Mail este mai rapida si intuitiva, cu functii de navigare imbunatatite si gandita punand accentul pe un acces facil la mesajele email.
Noile aplicatii Yahoo Mail pentru Android si iOS, rebotezate Y Mail, impart un design aproape identic, diferind doar aspectul catorva icon-uri prezente in partea de jos a variantei pentru iPhone. Schimbarea este binevenita, deoarece elimina problemele inerente unui design fragmentat, generator de frustrari si probleme de adaptare atunci cand utilizatorii se decid sa inlocuiasca dispozitivul iOS cu unul bazat pe Android, sau viceversa.
Cu aspect inspirat din tema Holo pentru Android, noua interfata Y Mail are in componenta un panou mobil, accesibil din stanga ecranului printr-un gest slide catre dreapta. In acesta gasim lista cu directoare sau categorii.
Aplicatia include functie pull-to-refresh ce actualizeaza si extinde lista de mesaje email pe masura ce o derulam, eliminand astfel nevoia pentru pagini separate. Ecranul in care sunt afisate mesajele email deschise este utilat cu o bara de unelte ce permite saltul rapid intre mesajele din inbox si ofera acces la functii de baza cum este stergerea sau raspunderea la mesajele primite.
Noua versiune a aplicatiei Yahoo Mail, redenumita Y Mail, poate fi instalata din magazinul de aplicatiiGoogle Play, respectiv App Store in varianta pentru dispozitive iOS.