Gandulinfo.ro : ADA LOVELACE, matematiciana omagiată de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE special, la 197 de ani de la nastere

ADA LOVELACE este omagiata de GOOGLE prin intermediul unui LOGO GOOGLE DOODLE special, la 197 ani de la nasterea sa. ADA LOVELACE a fost o matematiciana si o scriitoare nascuta la Londra, in Marea Britanie. Ea este considerata a fi primul programator din lume.
ADA LOVELACE (10 decembrie 1815 - 27 noiembrie 1852) a fost singurul copil legitim al poetului George Gordon Byron, cunoscut sub numele de Lord Byron. Mama sa, Annabella Milbanke, l-a parasit pe cunoscutul poet britanic la inceputul anului 1816. In ciuda faptului ca legile de la acea vreme i-ar fi asigurat custodia copilului, Byron nu a cerut niciodata acest lucru.
Matematiciana britanica al carei nume real era Augusta Ada King, CONTESA DE LOVELACE, si-a aratat interesul fata de acest domeniu inca de la o varsta frageda. Ea a primit lectii de matematica si de stiinta de la William Frend, de la William King si de la Mary Somerville, iar mai tarziu, unul dintre profesorii sai a devenit si matematicianul si logicianul Augustus De Morgan, cel care a avut contributii importante la elaborarea logicii matematice si cel care a introdus notiunea de inductie matematica.
Mary Somerville, o cunoscuta cercetatoare a secolului 19, a fost cea care i-a facut cunostinta luiADA LOVELACE cu Charles Babbage, un matematician, filosof, inventator si inginer mecanic, considerat a fi "parintele" informaticii pentru ca a fost primul care si-a imaginat conceptul de masina de calculat programabila