mediasinfo.ro: Google Romania va afisa pe 1 Decembrie un logo special desenat de Iasmina Maria Raceanu

Google a anuntat castigatorul primei editii a concursului Doodle 4 Google in Romania. Desenul Iasminei Maria Raceanu, din clasa a VIII-a B, Colegiul National Petru Rares din Suceava, a fost desemnat de public drept castigator dintre cele peste 10.000 lucrari participante in competitia cu tema "Romania mea este...".
Logo-ul Google imaginat de Iasmina va fi publicat pe pagina de start a Google Romania in data de 1 Decembrie, putand fi admirat de milioane de romani. Iasmina a primit de asemenea un premiu in valoare de 15.000 de lei si o bursa de tehnologie de 20.000 de lei pentru scoala unde invata.
In desenul ei, Iasmina si-a imaginat Romania ca pe "o tara verde cu munti si vai, dealuri si campii, colorata de obiceiuri frumoase ce trebuie pastrate, innobilata de artisti si sportivi ce i-au inaltat numele la cer. Romania mea merita iubita!"
Desenul castigator a fost ales de catre public dintre cele 30 selectate de juriu. Alaturi de marele castigator, 10 alti finalisti, cinci la categoria clasele I-IV si cinci de la clasele I-VIII, au fost premiati in cadrul unei gale desfasurate in Bucuresti, primind fiecare cate o tableta.
Cei cinci copii premiati din clasele I-IV sunt:
- Ania Perta, clasa a III-a D - Scoala cu clasele I-VIII nr 4, Ramnicu Valcea;
- Dogan Buket, clasa a III-a - The International School of Bucharest, Bucuresti;
- Eva Popa, clasa a IV-a - Olga Gudynn International School, Voluntari;
- Paul Vancea, clasa a III-a B - Scoala cu clasele I-VIII, nr 1, Bicaz;
- Peter Bernad, clasa a II-a B - Scoala Generala Vaskertes, Gheorgheni.
Premiantii claselor V-VIII sunt:
- Ana Maria Buretea - Liceul de Arta N. Tonitza, Bucuresti;
- Dorina Teodora Sfabu, clasa a VIII-a D - Scoala Gimnaziala, nr 11, Botosani;
- Iasmina Maria Raceanu, clasa a VIII-a B - Colegiul National Petru Rares, Suceava;
- Ioana Zah, clasa a VIII-a - Scoala Generala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu; Alba-Iulia;
- Tatiana Topa, clasa a VIII-a - Colegiul National A. Saguna, Brasov.
Concursul a premiat si scolile in care invata cei cinci elevi care au obtinut cele mai multe voturi in faza finala a concursului. Premiile reprezinta burse in valoare de 20.000 de lei cu ajutorul carora institutiile de invatamant pot achizitiona echipamente si tehnica de calcul:
- Liceul de Arta N. Tonitza, Bucuresti - Buretea Ana Maria
- Scoala cu clasele I-VIII nr 4, Ramnicu Valcea - Perta Ania, clasa a III-a D
- Scoala Gimnaziala, nr 11, Botosani - Sfabu Dorina Teodora, clasa a VIII-a D
- Colegiul National Petru Rares, Suceava - Raceanu Iasmina Maria, clasa a VIII-a B
- Scoala Generala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu, Alba-Iulia - Zah Ioana, clasa a VIII-a.
Concursul Doodle 4 Google "Romania mea este...", organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si TVR, s-a adresat tuturor elevilor din clasele I-VIII din Romania. Pana pe 27 noiembrie, publicul a avut posibilitatea sa ii aleaga pe cei 10 finalisti dintre cele 30 de desene selectate de juriu si sa il desemneze pe marele castigator.
Juriul concursului Doodle 4 Google Romania a fost format din personalitati din domeniul artistic, media si educatie: Nicolae Alexi, Adrian Botan, Adrian Braescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar si Catalin Stefanescu. Din juriu a facut parte si Sophia Foster-Dimino, membra a echipei care se ocupa de redesenarea logo-ului Google la aniversarile pe care compania le sarbatoreste la nivel international si local.