Bitdefender confirma, printr-un raport asupra Windows 8 ca securitatea sistemului de operare este discutabila, chiar si cu Windows Defender activat. Compania a desfasurat o serie de teste comparative in care a rulat virusi pe noul sistem de operare de la Microsoft - Windows 8, dar si pe precedenta versiune - Windows 7.
Rezultatele testarii au atatat ca dintr-un set de 385 de aplicatii periculoase, din cele mai populare familii detectate in ultimele 6 luni, 61 de virusi au fost capabili sa infecteze un computer ce rula Windows 8, cu aplicatia de securitate Windows Defender activata. 322 de virusi au fost stersi de Windows Defender, iar alti doi, care au trecut de antivirus, au esuat sa se execute deoarece au fost blocati de User Account Control (UAC) - sistem de securitate a contului.
"Desi noua versiune a sistemului de operare de la Microsoft aduce unele imbunatatiri in materie de securitate, exista totusi o pondere consistenta de amenintari care au trecut de masurile de protectie integrate. Pentru un grad de siguranta foarte inalt, recomandam un program antivirus performant, compatibil cu Windows 8", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
La testele comparative derulate pe Windows 7 si Windows 8, cu antivirusul integrat dezactivat, nu s-au inregistrat diferente notabile. Dintre cei 385 de virusi, 234 au fost rulati cu succes si au continuat sa desfasoare unul sau mai multe procese, pana la curatarea calculatorului.
In aceeasi testare, 138 de aplicatii periculoase nu au putut fi pornite de calculator din motive diverse, iar 6 amenintari au fost executate, dar au esuat inainte de a opera vreo schimbare pe PC. Sapte amenintari au fost lansate, dar continutul periculos a fost bl
"Am ales sa testam sistemul cu si fara antivirusul integrat activ pentru a vedea pe de o parte care sunt imbunatatirile aduse sistemului de operare Windows 8 in sine si, pe de alta parte, care este nivelul de protectie 'cu toate scuturile sus', adica si cu Windows Defender activat", a declarat Bogdan Botezatu, Senior e-Threat Ana