Google sarbatoreste, luni, printr-un logo interactiv, intitulat "Little Nemo in Google Land", 107 ani de la publicarea in presa americana a benzii desenate "Micutul Nemo in Tara Visurilor", creata de Winsor McCay, desenator american si pionier al filmului de animatie.
Little Nemo (Micul Nemo) este un personaj de benzi desenate creat de Winsor McCay. In povestirile lui Winsor McCay, Micul Nemo este purtat, in vis, printr-o lume fantastica.
Privita ca o capodopera a benzii desenate, "Little Nemo in Slumberland" a fost publicata pentru prima data pe 15 octombrie 1905, in ziarul New York Herald. Ulterior, banda desenata a fost publicata in New York American, sub titlul "In the Land of Wonderful Dreams".
Logoul prin care Google marcheaza 107 ani de la aparitia benzii desenate "Micutul Nemo in Tara Visurilor" este, probabil, unul dintre cele mai spectaculoase si elaborate de la lansarea acestor logouri, in 1998, pe pagina principala a motorului de cautare.
Astfel, in povestirea imaginata de Google, Little Nemo este purtat printr-o lume fantastica, lumea Google. Povestea "Little Nemo in Google Land" se intinde pe mai multe pagini, care se succed unele sub altele in logoul interactiv pregatit luni de Google pentru utilizatorii sai.
In "Google Land", Micul Nemo cade din pat si este purtat prin spatiu, printre stele si nori, printre cladiri luxuriante si imagini de basm. El este salvat la un moment dat de Princess Camille, personaj care apare la randul sau in povestea originala "Little Nemo in Slumberland". In cele din urma, in povestea imaginata de Google, Micul Nemo se trezeste din vis in momentul in care cade din pat.
Winsor Zenic McCay (26 septembrie 1869 - 26 iulie 1934) a fost un desenator si caricaturist american. El este cunoscut pentru benzile desenate cu Little Nemo (lansate in 1905), dar si pentru "Dinozaurul Gertie", un desen animat lansat in 1914. Winsor McCay este considerat un pionier al filmului de animatie, el fiind o sursa de inspiratie pentru Walt Disney.
Doodle-urile sunt reprezentari ocazionale ale logoului afisat pe prima pagina Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate cautarile online facute de utilizatorii Google din intreaga lume.
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
In 1998, fondatorii Google - Larry Page si Sergei Brin au participat la festivalul Burning Man din desertul Nevada. Pentru ca au vrut sa-si anunte utilizatorii ca vor fi plecati in acea perioada, au adaugat emblema festivalului in spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neasteptat de bine primita de utilizatori, care au apreciat natura jucausa a acestor modificari.