Antena1 : Tainele videochat-ului. Povestea romancei care isi "vinde" trupul pe webcam, cu tariful de 6 dolari pe minut!

Probabil ca si voi v-ati lovit, macar o data, de pliantele atragatoare care prezentau un nou job, corect, modern si foarte, foarte bine platit: videochat. "Videochat-ul nu este asa cum credeti dumneavoastra. Aveti contract de munca si puteti castiga si 2.000 de euro pe luna". Un mesaj convingator, care poate a atras multe tinere aflate intr-un impas financiar. Pornind de la ideea ca videochat-ul nu este prostitutie, meseria este una chiar seducatoare pentru studentele care vor sa se descurce pe cont propriu. Dai drumul la camera, iti arati un san, o fesa, iti alini "clientii" si cu asta-basta. Nu contact sexual, nu risc de boli venerice... O meserie curata, in care trupul este "vandut" virtual. O romanca dezvaluie secretele acestei "meserii".
"Am cunoscut-o pe Ana atunci cand a acceptat sa discute cu mine contra unei sume de bani. Este din Romania, o tara cu conditii dure si fara protectie pentru tinerele care practica aceasta meserie", asa incepe povestea Anei, relatata de un redactor de la Gizmondo. El a afirmat ca atunci cand a vazut-o pentru prima data, a ramas inmarmurit - tanara nu avea infatisarea unei prostituate kitsch, pregatita sa isi "satisfaca" sictirita clientii. Nici vorba. Ana era o tanara draguta, inocenta, care statea in lenjerie intima in fata camerei si vorbea intr-o engleza impecabila.
"La 24 de ani ai sai, Ana este o fata foarte inteligenta, cu un stil de flirt sarcastic si amuzant, care te determina sa isi golesti portofelul numai pentru a prelungi timpul petrecut cu aceasta frumusete est-europeana", a spus jurnalistul despre tanara romanca. Ana duce o viata normala si face videochat pentru bani. Traieste intr-un apartament mobilat modern si majoritatea timpului si-l petrece in casa, in pijamale, jucandu-se Diablo 3 in retea. Nu are foarte multi prieteni, insa are cativa amici cu care calatoreste adesea, in zilele in care decide ca are nevoie o pauza.
Acum castiga 6 dolari pe minut si performeaza pe cont propriu. Insa viata dura a adus-o in acest prag. Provine dintr-un sat sarac din Romania si a venit in Bucuresti pentru a face facultatea de psihologie. Insa lipsa banilor si teama de saracie au determinat-o pe Ana sa accepte oferta unui prieten, care i-a propus sa practice in apartamentul lui jocuri sexuale in fata camerei. Asa a ajuns sa munceasca pe bani buni intr-un videochat. Acum, insa, a renuntat sa mai depinda de patroni si si-a deschis propria afacere. In acelasi domeniu. Daca are nevoie de bani, munceste zile la rand si poate ajunge sa "produca" si 12.000 de euro in doar 5 zile.
Videochat-ul implica si mai multe lucruri decat a satisface virtual fanteziile sexuale ale clientilor. Dupa ce isi termina "treaba", fanii videochat-ului vor sa isi cunoasca "partenera". "Vor sa auda ca sunt iubiti, ca sunt draguti, ca sunt buni la suflet. Asa ii faci sa te mai caute", a spus tanara, citata deGizmondo. Un lucru este sigur pentru Ana: accesul din Romania este blocat, singurii clienti permisi fiind de peste Ocean.