DeCeNews : Logoul Google, desenat de elevi de Ziua Natională a Romaniei

De Ziua Natională a Romaniei, elevii vor putea schimba pagina de start a motorului de cautare Google cu un desen reusit, anunta Mediafax.
Elevii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani vor putea participa la o competitie de desen pentru sigla Google, organizata de programul "Doodle 4 Google". Tinerii se vor intrece cu desene pe tema "Romania mea este...", in care vor arata ce reprezinta tara pentru ei. Desenul castigator va fi prezentat pe pagina de start Google in data de 1 decembrie 2012.
Google Romania premiaza invingatorul cu suma de 15.000 de lei, iar pe cei zece finalisti cu tablete. Castigurile sunt si la nivel de institutie, astfel ca scolile primilor cinci elevi clasati vor beneficia de o bursa de tehnologie in valoare de 20.0000 de lei.
Desenele vor fi selectate in mai multe etape. Mai intai echipa Google va alege cele mai reprezentative 250 de desene, iar dintre acestea juriul va selecta 30 sa mearga mai departe. Cele 10 desene finaliste vor fi supuse votului public, iar desenul care va primi cele mai multe voturi va fi desemnat castigator. Dintre membrii juriului format din personalitati artistice va face parte si Andreea Esca.
Copiii pot fi inscrisi in concurs atat de parinti cat si de profesori, pe site-ul Doodle 4 Google (www.google.ro/doodle4google) , acolo unde desenele vor fi votate. Elevii nu au voie sa participe cu mai mult de un desen.
Voturile vor putea fi exprimate in luna noiembrie, pe site-ul Google.