HotNews: Google aniverseaza lansarea seriei "Star Trek" printr-un logo interactiv in care apar Spock si Capitanul Kirk

Google marcheaza implinirea a 46 de ani de la lansarea seriei originale "Star Trek" printr-un logo interactiv postat de pagina de start a motorului de cautare, relateaza Mediafax. Logo-ul prezinta 6 membri ai echipajul navei "Star Trek", printre care Spock si capitanul James T. Kirk, sub forma literelor din numele motorului de cautare in mai multe scene, care se succed la comenzile utilizatorului.
In timpul derularii actiunilor, pe fundal se aude coloana sonora din serial compusa de Alexander Courage.
Personajele apar mai intai la bordul Starship Enterprise, dupa care doua dintre ele se teleporteaza si ajung pe o planeta unde sunt atacate de un extraterestru, pe care il nimicesc revenind pe nava. La final, imaginea este cea a cerului instelat pe care se vede trecand nava, in urma ei aparand scris "Google" cu litere galbene.
"Star Trek: Seria originla" a debutat in Statele Unite la NBC pe 8 septembrie 1966, fiind transmisa in Canada cu cateva zile mai inainte. Creat de Gene Roddenberry si avandu-l in rolul principal pe William Shatner in rolul Capitanului Kirk, aceasta serie descrie povestea echipajului unei nave spatiale si a misiunii de cinci ani a acesteia de a ajunge acolo unde "nici un om nu a ajuns vreodata".
In timpul primelor doua sezoane, a fost nominalizat la premiile Emmy in calitate de cel mai bun serial dramatic. "Seria Originala" nu a avut un rating foarte ridicat, dar suportul din partea fanilor a facut ca aceasta sa continue pentru trei ani, utimul episod fiind difuzat pe 3 iunie 1969.
Seria a avut un urias impact cultural in televiziune determinand aparitia urmatoarelor serii de seriale si a filmelor artistice.