Publicistul Florian Popa Micsan a publicat pe pagina sa de facebook un comentariu legat de situatia echipei de fotbal Dunarea Calarasi in Liga 1. Puteti citi in continuare acest text, intitulat: Singuratatea unui antrenor prea mare pentru un oras mijlociu: Dan Alexa

Dunarea Calarasi este la un pas de revenirea in Liga a 2-a. O mare speranta s-a naruit intr-un singur an. Eu nu cred ca antrenorul Dan Alexa este vinovat pentru locul codas ocupat in clasament. El a zis la un moment dat, dupa un meci dominat de Dunarea Calarasi, dar in final pierdut la un gol diferenta:
- Am controlat jocul din toate punctele de vedere: fizic, tactic si am avut situatii mai multe. Am avut foarte multe faze fixe in jurul careului lor, n-am reusit decat una sa o fructificam. Echipa adversa ne-a surprins in doua momente in care nu am fost noi atenti. Era o echipa de batut. Din pacate nu aratam forta mentala si asta se intampla in momentul in care esti pe locul care esti. Apare o frica de rezultat dupa ce dai golul sa nu gresesti.
Deci cauza este mentalul jucatorilor, care nu au incredere in forta lor de a fi victoriosi. Ar mai fi si o alta cauza, strans legata de prima: lipsa sponsorilor, pe care nu antrenorul are datoria de a-i gasi. Dan Alexa si-a demonstrat valoarea promovand-o pe Dunarea in Liga 1. Daca Dunarea nu va reusi sa se mentina in Liga 1, vinovatii trebuie cautati in alta parte, nu pe banca antrenorului. In opinia mea, Dan Alexa este un antrenor prea mare pentru un oras mijlociu.