Selectionata Frantei s-a calificat in finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, dupa ce a invins reprezentativa Belgiei cu scorul de 1-0 (0-0), marti seara, la Sankt Petersburg, in prima semifinala a competitiei. Unicul gol al partidei a fost reusit de Samuel Umtiti, in minutul 51. Campioana mondiala in 1998, cand a organizat turneul final, dupa 3-0 cu Brazilia in finala, Franta a mai jucat in ultimul act la CM in 2006, in Germania, cand a pierdut la loviturile de departajare, in fata Italiei.
Marti, au evoluat echipele:
Belgia: Courtois - Alderweireld, Kompany (cap.), Vertonghen - Dembele (Mertens '60), Witsel, Fellaini (Carrasco '80), Chadli (Batshuayi '90+1) - De Bruyne, Lukaku, Hazard. Selectioner: Roberto Martinez;
Franta: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Pogba, Kante - Mbappe, Griezmann, Matuidi (Tolisso '86)- Giroud (Nzonzi '85). Selectioner: Didier Deschamps.
Arbitru: Andres Cunha (Uruguay)
Partida a fost urmarita din tribune de presedintele francez Emmanuel Macron, de Regela Filip al Begiei si de Regina Mathilde.
Dupa 12 ani, Franta va juca din nou finala Mondialului.In finala, Franta va intalni invingatoarea din a doua semifinala, Anglia - Croatia, care va avea loc, miercuri, de la ora 21:00, la Moscova.
Belgia va juca, sambata, la Sankt Petersburg, finala mica, impotriva formatiei care va pierde in a doua semfinala. Finala mare va avea loc duminica, la Moscova.

Surse: Agerpres, news.ro, digi24.ro