Gazeta Sporturilor: Cristian Topescu a murit astazi, la 81 de ani. Acesta suferea de mai multe afectiuni cronice (Autor: Razvan Lutac)
In 1983, Romania a invins, la Stockholm, cu 1-0 in duelul cu Suedia. Unicul gol a fost marcat de Rodion Camataru (29), iar Romania intra in linie dreapta pentru calificarea la primul ei Campionat European din istorie, Franta '84. In euforia momentului, Topescu i-a laudat pe Cami, Silviu Lung, Boloni si Costica Stefanescu.
- Au oferte de la echipe mari, precum Fiorentina si Benfica. Ar fi in folosul lor, al cluburilor lor, al fotbalului romanesc sa fie lasati sa joace la aceste echipe, a spus Topescu.
Si a avut de pierdut!

A RATAT FINALA DIN 1986

Comentariul sau a fost auzit de primul ministru Constantin Dascalescu. Acesta a sunat-o pe Elena Ceausescu si i-a spus:
- Topescu a indemnat tinerii din Romania sa plece din tara.
Urmarea a fost dura pentru jurnalist, care a fost suspendat pe termen nelimitat din Televiziunea Romana. Si a stat suspendat timp de 6 ani, pana in 1989, cand a facut parte din delegatia de la finala Cupei Campionilor Europeni, AC Milan - Steaua 4-0. Astfel, Topescu a ratat finala CCE din 1986, Steaua - Barcelona 2-0 dupa penalty-uri, cand cel care s-a aflat la microfon a fost Teoharie Coca-Cosma.