PRO SPORT informeaza: Dunarea Calarasi a promovat in Liga 1! Dan Alexa a reusit o performanta istorica
Cu 5 etape inaintea finalului de sezon al Ligii 2, Dunarea Calarasi si-a asigurat matematic promovarea in prima liga. Echipa pregatita de Dan Alexa va evolua in premiera in Liga 1. Din 1956 si pana astazi, clubul din Baragan a purtat mai multe denumiri. De la Progresul la Celuloza Calarasi, dar niciodata nu a reusit sa ajunga mai sus de Liga 2. Actuala echipa care a reusit promovarea in Liga 1 a fost infiintata in 2005. Sambata, in cadrul rundei cu numarul 33, Dunarea s-a impus pe teren propriu in compania nou-promovatei Ripensia Timisoara, scor 3-1. Gazdele aveau nevoie de un singur punct pentru a-si asigura matematic promovarea. Ripensia a condus cu 1-0 la pauza, dar jucatorii lui Alexa au reusit sa revina in partea secunda si sa transeze partida. Marius Toma (30') a punctat pentru timisoreni, in timp ce pentru echipa din Calarasi au marcat Valentin Munteanu (47'), Alin Dobrosavlevici (53') si Silviu Pana (83'). In minutul 87, Dobrosavlevici a fost eliminat dupa ce si-a strans de gat un adversar. Ajunsa la 83 de puncte, Dunarea e oficial promovata in Liga 1. FC Hermannstadt se afla la trei puncte in spatele liderului, daca invinge astazi FC Arges, sibienii fiind de asemenea foarte aproape sa obtina promovarea directa in primul esalon. Locul 3, cel care asigura prezenta la baraj, e ocupat de Chindia Targoviste, care a acumulat 65 de puncte.
- Imi doresc sa promovez cu Dunarea si sa intram pentru prima data in istorie, pentru ca cei de la Calarasi nu au promovat niciodata in Liga 1. Acesta a fost si motivul pentru care am acceptat Dunarea, spunea Dan Alexa in luna decembrie, intr-un interviu acordat pentru ProSport.
Dunarea a avut un parcurs de-a dreptul impresionant in actuala stagiune, reusind sa inregistreze 25 de victorii si numai trei infrangeri, in cele 33 de etape. Mai mult, echipa din Calarasi are 30 de meciuri consecutive in Liga 2 fara infrangere. Semifinalista din Cupa Romaniei, FC Hermannstadt, se poate mandri cu un palmares si mai impresionant. Elevii lui Alexandru Pelici au cedat o singura data in acest sezon, dar au adunat opt rezultate de egalitate, iar Dunarea are doua victorii in plus. Chiar si asa, Hermannstadt va promova mai mult ca sigur in Liga 1, alaturi de Dunarea Calarasi. La baraj va merge Chindia Targoviste.