Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai importante evenimente de alergare colectiva din Romania, anunta extinderea parteneriatului cu reprezentantii locali ai marcii Volkswagen, unul dintre sponsorii traditionali ai Maratonului Bucuresti, Semimaratonului si ai curselor 10k&Family Run.
Multumim Volkswagen pentru ca au avut incredere in Bucharest RUNNING CLUB inca de la inceput si pentru ca sunt de 10 ani alaturi de noi, a declarat Valeria Racila van Groningen, presedinte BRC.
Volkswagen are o traditie in implicarea si sprijinirea competitiilor de alergare colectiva atat pe plan local cat si international. Tot pe plan global brandul german a devenit partenerul UEFA pentru toate competitiile echipelor nationale de fotbal organizate de forul international din anul 2018 pana in anul 2022.
Asocierea Volkswagen, unul dintre principalii furnizori de solutii de mobilitate in Romania, cu maratonul este una cat se poate de naturala, declara Kurt Leitner, director general Porsche Romania si participant la editiile anterioare ale Maratonului si Semimaratonului Bucuresti.
Participarea la Semimaratonului Bucuresti este accesibila si poate fi motivanta pentru oricine cauta sa integreze sportul in viața de zi cu zi, adauga Kurt Leitner.
Ne bucura faptul ca Volkswagen, una dintre cele mai iubite marci auto din Romania, sustine acest eveniment. De 20 de ani ajutam romanii sa ajunga la destinatiile propuse. Trecerea liniei de sosire in cadrul Semimaratonului este o destinație pe care nu o uiti usor, declara Brent Valmar, director general Porsche Romania.
Sportul este despre pasiune, despre echipa, despre excelenta, valori promovate de Volkswagen. Sustinem mobilitatea si miscarea si ne bucura mult sa vedem interesul in crestere a publicului din Romania pentru astfel de competitii, declara Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen Romania.
Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala din Romania - Bucharest Running Club premier events.
Incepand cu anul 2008, Bucurestiul a fost inclus in circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se celorlalte capitale europene care gazduiesc anual astfel de competitii. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 3-a ediție a UNIQA Asiguraaari 10K& Family Run din data de 1 aprilie, editia a 7-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 12-13 mai, precum si cea de-a 11-a editie a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 13-14 octombrie.
Toate competitiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate si inscrise in calendarul internațional al AIMS (Asociația Internationalaa a Maratoanelor si Semimaratoanelor) si IAAF. BRC a dezvoltat in Romania modelul asocierii competitiilor de alergare cu o cauza sociala, umanitara sau ecologica iar in prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumuleaza fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.
BRC a fost primul ONG care a demarat o platforma de voluntariat sportiv in Romania - www.voluntarinsport.ro, iar in prezent colaboreaza cu peste 1.000 voluntari activi care se implica in proiecte si evenimente sportive.
BRC organizeaza competitii proprii, dar si evenimente de sport de masa pentru companii si ONG-uri. De la infiintare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, miscare in aer liber, sport de masa, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitara.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest