Imi doresc foarte mult ca aceste randuri sa ofere celor care reusesc sa le parcurga rabdare, calm si intelepciune in intelegerea propriilor lor relatii, incepand cu cea mai importanta, CEA CU EL INSUSI.
Astfel isi incepe cea de-a treia carte Viata Altfel,Viata are totul, dar intr-o alta ordine, autorul Mihai Dragomir. Cartea Viata Atlfel izvoraste din experienta autorului acumulata in cei peste 27 de ani de cariera profesionala in care obiectivul principal l-a constituit cunoasterea omului, fiind scrisa pentru milioane de prieteni din tara cat si prietenii de peste hoatre, pentru a-i ajuta sa isi sculpteze in primul rand mintile, dar si sufletele. Autorul Mihai Dragomir si-a creat o viziune proprie si un concept propriu aspra vietii. Nu s-a lasat intimidat de valurile care au incercat sa il opreasca sau care i-au soptit mai intr-un colt ca lumea si viata sunt doar intr-un fel . El chiar sustine, si pe buna dreptate, ca nu suntem toti la fel. Ca un gladiator a ridicat scuturile, de mic copil, si a luptat si cercetat pentru fiecare bucatica pe care a pus-o in puzzle-ul care creaza stilul de viata pe care il promoveaza si conceptele care le creaza pentru oameni.
Autorul si-a pus milioane de intrebari de-a lungul vietii:Ce este viata? Ce reprezinta ea pentru noi?Care este rolul nostru si care este rostul vietii noastre pe acest pamant? si intregul timp pe care l-a avut la dispozitie l-a alocat gasirii propriilor raspunsuri la aceste intrebari, luptand permanent intr-o lume confuza si haotica, pentru gasirea lor. Cartea aduce in ochii cititorului viziunea proprie a autorului asupra relatiilor interumane in ceea ce priveste gasirea drumului catre lumina, comunicare, ascultare si intelegere . Dumnezeu este prezent in aceasta ecuatie prin viziunea proprie a autorului: Dumnezeu nu a dat viata nimanui in lume ca si cersetor. Toti ne nastem printi, dar din pacate traim ca cersetori pentru ca nu stim cum sa aranjam lucrurile pentru a crea viata. Constiinta ar trebui sa fie maestrul si mintea dirijorul, iar corpul interpretul si atunci melodia si versurile ar deveni o muzica senzationala. Poti urca cele mai inalte culmi si poti cobori in cea mai joasa lume si nu va fi nici o problema. Sa privim la Mama Natura, si cu interes esențele indentitatii ei. Plantele, animalele, pasarile sunt fericite si linistite, pur si simplu sunt ceea ce sunt si isi pasteaza propria identitate. Bujorul nu incearca sa devina trandafir, copacul nu incearca sa devina boschet, barza nu incearca sa devina pescarus, crocodilul nu incearca sa devina elefant si exemplele pot continua. Identitatea lor este clar stabilita, centrata pe natural, or existentiala. Acesta este motivul pentru care Natura este lipsita de stress, de febra si de dorința. Ea este asezata, calma si linistita. Doar mintea umana este dereglata haotic pentru ca toti incearca sa fie altcineva si sa devina altceva decat ceea ce sunt. Din pacate suntem inconjurati de atat de multe intrebari si raspunsuri incat confuzia este inevitabila si apoi in marea de informatii existente, este aproape imposibil de gasit intrebarea si raspunsul corect. Mergeti spre cunoasterea fara limite si nu uitati ca doar prin perseverenta, continuitate si constanta ajungeti la perfectiune. Nu uitati ca in realitate suntem urmarea alegerilor pe care le facem.
La lansarea cartii care a avut loc la Gaudeamus, sambata 25 noiembrie 2017.Autorului i-ai fost alaturi prieteni, elevi dar si oameni de televiziune: Laurentiu Botin (realizatorul emisiunii Dialoguri Incomode, B1TV) si Aneta Singeorzan, prezentatoarea Matinalului B1TV.
Cartea Viata Altfel poate fi gasita pe site ul editutii Eikon, in libraria Eminescu (Bucuresti) si poate fi comandata si prin email [email protected]