AmosNews informeaza: Fotbalul european revine la TVR
Calificarile in urmatorul tur al cupelor europene de fotbal se joaca la TVR. Microbistii vor putea urmari la Televiziunea Romana meciurile celor de la Viitorul, FCSB, Dinamo si Astra, pentru accederea in play-off Champions League, respectiv Europa League.
Consiliul de Administratie (CA) al TVR a aprobat, in sedinta de astazi, achizitionarea, cu titlu exclusiv pe piata media din Romania, a partidelor Viktoria Plzen - FCSB si Viitorul - APOEL Nicosia din turul 3 preliminar al Champions League, respectiv dubla mansa Dinamo â€" Athletico Bilbao si returul Astrei Giurgiu cu ucrainienii de la Oleksandria, din turul 3 preliminar al Europa League.
Membrii CA au decis si cumpararea drepturilor tv pentru Jocuri Olimpice de Iarna din Coreea de Sud (februarie 2018, Pyeongchang) si a Jocurilor Olimpice de Vara 2020 din Tokyo, Japonia.
- Suntem mandri ca am reusit sa negociem si sa putem oferi in continuare telespectatorilor Jocurile Olimpice, atat pe cele de Iarna, cat si pe cele de Vara. Difuzarea acestor competitii reprezinta o traditie pentru TVR, pe care ne bucuram sa o pastram, declara Irina Radu, Presedinte-Director General al TVR. In plus, prin achizitionarea meciurilor pe care echipele de club romanesti le joaca in cupele europene, vrem sa ne revansam fata de iubitorii fobalului care au suferit cand, din cauza problemelor financiare, am pierdut drepturile TV pentru unele competitii, a mai adaugat PDG al TVR.
In aceasta saptamana, miercuri, 26 iulie, Viitorul lui Hagi disputa meciul tur in compania cipriotilor de la APOEL Nicosia, pentru ca, a doua zi, joi, 27 iulie, sa avem Dinamo - Athletico Bilbao. Saptamana viitoare, emotiile revin odata cu partidele returur: pe 2 august, Viktoria Plzen - FCSB, iar pe 3 august: Athletico Bilbao - Dinamo si Oleksandria â€" Astra Giurgiu.