romaniatv.net informeaza: CUTREMURATOR! Ultima postare de pe Facebook a alpinistei Dor Geta Popescu, moarta in Retezat, iti va da FIORI (Autoare: Alina Costache)
GETA TRAIESTE LA ALTITUDINE SI IN ANUL 2017!, este ultima postare de pe pagina de socializare Facebook a renumitei alpiniste Dor Geta Popescu, moarta sambata alaturi de colegul sau de club montan Erik Gulacsi dupa ce au fost surprinsi de o avalansa in Muntii Retezat. Geta Popescu solicita sustinerea membrilor Clubului Montan Altitudine, din care faceau parte cei doi adolescenti.
- Geta Traieste la Altitudine si in anul 2017!, incepe ultima postare, de vineri, de pe pagina de socializare Facebook a renumitei alpiniste Dor Geta Popescu, decedata alaturi de colegul sau de club montan EriK Gulacsi dupa ce au fost surprinsi de o avalansa in Muntii Retezat. Performantele mele anterioare si expunerea media sunt argumente solide pentru a te alatura echipei cu care am realizat expeditiile de record in munti inalti. Alatura-te echipei castigatoare, am nevoie de sustinerea ta!, scria, vineri dimineata, in ultima postare de pe Facebook, copilul minune al alpinismului romanesc.
In penultima postare, cea din 19 aprilie, Dor Geta Popescu scria ca in 2017 are in plan ascensiunea pe munti de peste 7.000 de metri:
- O noua etapa - munti peste 7.000 de metri! Incep cu Lenin 7.134 metri. in iunie - iulie. Eu ma antrenez, echipa mediatizeaza! Cautam parteneri si sponsori, scria Dor Geta Popescu pe Facebook.
Echipele de salvare au urcat pe munte duminica dimineata pentru a recupera trupurile neinsufletite ale celor doi copii alpinisti morti in avalansa din Retezat. Din cauza conditiilor meteorologice, a fost luata decizia ca misiunea de recuperare a celor doi adolescenti decedati, ramasi la locul producerii avalansei, sa se reia duminica dimineata, de la orele 06:00, cu echipe formate din reprezentanti ai Serviciului Judetean Salvamont Hunedoara si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Hunedoara, informa un comunicat de presa al ISU Hunedoara.

Sursa: romaniatv.net