STIRILE PROTV informeaza: Steaua - Manchester City 0-5. Steaua rateaza practic grupele Champions League, dar va juca in Europa League
Steaua lupta pentru milioanele din Champions League, de la 21:45, la ProTV. Ce au facut englezii de la City inaintea meciului
Steaua Bucuresti a fost surclasata de formatia engleza Manchester City cu scorul de 5-0 (2-0), marti seara, pe Arena Nationala din Capitala, in prima mansa a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal.
Cele mai importante momente ale partidei:
Minutul 92: Steaua inregistreaza cea mai mare infrangere din istoria cupelor europene pe teren propriu! 0-5! Recordul precedent era 1-5 cu Stuttgart.
Minutul 89: Aguero scapa singur spre poarta si inscrie cu dreptul de la marginea careului pentru 5 - 0.
Minutul 79: Aguero inscrie cu un sut la coltul lung din careu si ridica scorul la 4 - 0 pentru echipa lui.
Minutul 49: Nolito inscrie dupa ce il dribleaza pe Nita in 6 metri! Pozitie la limita, Enache pare ca il scoate din joc.
Minutul 42: Aguero inscrie cu un sut plasat de la marginea careului.
Minutul 29: Prima ocazie mare de gol a Stelei, dupa o faza realizata de Popa si Stanciu. Mingea ajunge la Hamroun, in stanga, care e singur in 7 metri cu Caballero, insa trage in portar.
Minutul 21: Aguero trage peste poarta si rateaza al doilea penalty in cateva minute.
Minutul 13: Manchester City marcheaza primul gol al partidei. Tosca pierde o minge a 20 de metri, dupa care Sterling ii paseaza lui Silva. Acesta inscrie cu un sut puternic.
Minutul 7: Penalty pentru Manchester City, dupa un fault al Stelei. Portarul Nita APARA. Mingea e reluata de City, dar in bara
Minutul 3: Stanciu are o prima ocazie importanta. Trimite o minge de la 30 de metri, de pe centru, putin pe langa bara.
Echipele de start:
Steaua: 1. Florin Nita - 44. Gabriel Enache, 4. Gabriel Tamas, 13. Alin Tosca, 15. Marko Momcilovic - 20. Vlad Achim, 11. Muniru Sulley - 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu (capitan), 5. Jugurtha Hamroun - 14. Bojan Golubovic.
Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
Rezerve: 12. Valentin Cojocaru - 3. Bogdan Mitrea, 23. Ovidiu Popescu, 55. Alexandru Bourceanu, 19. Adnan Aganovic, 24. Dan Popescu, 9. Alexandru Tudorie.
Manchester City: 13. Willy Caballero - 5. Pablo Zabaleta (capitan), 24. John Stones, 30. Nicolas Otamendi, 11. Aleksandar Kolarov - 25. Fernandinho, 21. David Silva - 9. Nolito, 17. Kevin De Bruyne, 7. Raheem Sterling - 10. Sergio Aguero.
Antrenor: Josep Guardiola.
Rezerve: 1. Joe Hart - 3. Bacary Sagna, 22. Gael Clichy, 6. Fernando, 18. Fabian Delph, 15. Jesus Navas, 72. Kelechi Iheanacho.
Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenti: Riccardo Di Fiore, Lorenzo Manganelli; arbitri asistenti aditionali: Paolo Mazzoleni, Carmine Russo; arbitru de rezerva: Matteo Passeri (toti din Italia)
Delegat UEFA: Adonis Procopiou (Cipru), observator UEFA pentru arbitri: Zbigniew Przesmycki (Polonia) AGERPRES (editor: Mihai Tenea)
- Cu peste 50.000 de suporteri stelisti in tribunele de pe Arena Nationala totul e posibil, a anuntat antrenorul Stelei, Laurentiu Reghecampf, inainte de meciul cu Manchester City.
Si de ce nu am visa cu ochii deschisi la o calificare in grupele Champions League, chiar daca pe banca englezilor sta cel mai bun antrenor al momentului, Pep Guardiola? Inaintea meciului, el s-a intalnit cu Hagi si Popescu, alaturi de care a castigat trofee pentru Barcelona.
Stanciu contra Aguero, Reghe versus Guardiola - o jumatate de miliard de euro, cat costa jucatorii lui City, impotriva a 20 de milioane, pretul ros-albastrilor. Toate aceste diferente ametitoare intre Steaua si Manchester City par dezarmante. Dar Laurentiu Reghecampf asteapta o minune.
Laurentiu Reghecampf, antrenor Steaua:
- Chiar daca intalnim cel mai mare antrenor din lume, cu rezultate incredibile, cred eu ca pentru noi este o sansa sa aratam bine in cele doua meciuri. Nu-mi fac niciun fel de probleme, ba mai mult, sunt foarte increzator ca vom califica echipa in grupele Champions League.
Pep Guardiola a studiat atent jocul Stelei si a anuntat ca se teme de romani. O eventuala ratare a calificarii ar fi un dezastru pentru Manchester City, echipa care vrea sa castige trofeul Champions
Pep Guardiola, antrenor Manchester City:
- Am urmarit multe jocuri ale Stelei, am un respect deosebit pentru echipa voastra. Vom incerca sa inscriem gol sau goluri, pentru ca in Champions League acest lucru este deosebit de important.
Cel mai bine platit antrenor din lume, cu doua milioane de euro PE LUNA, si-a facut timp si pentru o intalnire cu doi prieteni de suflet: Gica Hagi si Gica Popescu. Guardiola i-a avut colegi la Barcelona pe doi dintre cei mai mari fotbalisti romani din istorie.
Pep Guardiola, antrenor Manchester City:
- A fost o placere sa ne revedem. Sunt niste tipi extraordinari. Am vorbit despre familiile noaste, despre viata, in general.
Dupa ce a petrecut o ora cu Hagi si Popescu, Guardiola si-a dus jucatorii la antrenamentul oficial, pe Arena Nationala. Marti, suporterii s-au inghesuit la case pentru ultimele 7.000 de bilete.
- Sper sa fie un meci egal. Victorie e prea mult - spune un suporter roman.
- Am venit de la Chisinau pentru acest meci. Desigur, dorim ca Steaua sa castige si sa privim cu placere la meci. La un meci frumos, 2-0 pentru Steaua. Hai Steaua!- spun cativa suporteri veniti din Republica Moldova.
In asteptarea meciului, suporterii englezi au cantat toata ziua in Centrul Vechi.
Sfaturile Ambasadei Marii Britanii in Romania pentru fanii englezi ai lui Manchester City:
- Atentie la taximetristii romani! Va pot taxa si de 10 ori fata de pretul real al unei curse;
- Atentie la hotii de buzunare! Acestia frecventeaza zonele aglomerate, mijloacele de transport in comun sau zona caselor de schimb valutar;
- Consumul de alcool pe strada este sanctionat cu amenda de 50 de euro;
- Riscati inchisoarea daca tulburati linistea si ordinea publica dupa ora 22.00.

Sursa: STIRILE PROTV