AGERPRES informeaza: Papa Francisc ii indeamna la solidaritate pe sportivii participanti la JO 2016
Papa Francisc s-a adresat miercuri sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro pentru a-i indemna sa termine cursa impreuna si sa obtina ca premiu o civilizatie in care domneste solidaritatea, informeaza agentia EFE.
In cadrul audientei generale, Suveranul Pontif si-a exprimat speranta ca Jocurile Olimpice vor incuraja intrecerea corecta, terminarea cursei impreuna, dorinta de a obtine drept premiu nu o medalie, ci ceva mult mai pretios, realizarea unei civilizatii in care sa domneasca solidaritatea.
Papa Francisc a dezvaluit ca isi doreste ca, intr-o lume avida de speranta si de pace, sa poata fi creata o noua societate, bazata pe recunoasterea faptului ca toti suntem membri ai unei singure familii umane, independente de cultura, culoarea pielii sau religie.
Liderul bisericii catolice s-a referit, totodata, la societatea braziliana care, cu bucuria si ospitalitatea sa caracteristica va organiza sarbatoarea sportului, Jocurile Olimpice, care vor debuta vineri, 5 august, la Rio de Janeiro.
- Mi-as dori ca aceasta sa fie o ocazie de a depasi momentele dificile si a face treaba in echipa, pentru constructia unei tari mai drepte si mai sigure, mizand pe un viitor plin de speranta, a mai spus Papa Francisc.