AGERPRES / EURO 2016: Romania, invinsa de Albania cu 1-0, paraseste competitia
UPDATE ORA 23.53 Nationala de fotbal a Romaniei a fost invinsa de formatia Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminica seara, pe Stade de Lyon, in Grupa A la EURO 2016 si paraseste competitia.
Romania a facut cel mai slab meci al sau la EURO 2016 si a pierdut dupa 68 de ani in fata Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43).
Meciul cu numarul 100 pentru Iordanescu pe banca tehnica a nationalei Romaniei a fost unul cu ghinion, avand in vedere contraperformanta inregistrata.
Romania a avut o posesie mai buna din startul meciului, pe care albanezii l-au abordat cu multa agresivitate. Stanciu a trimis peste poarta din marginea careului (3), apoi sutul lui Hoban a fost retinut in doi timpi de Berisha (6). O buna ocazie de gol a avut si Bogdan Stancu (8), al carui voleu de la 16 metri a fost respins de Berisha. Alibec si-a incercat si el sansa de la distanta, cu un sut cu bolta, dar balonul a trecut peste bara (14).
Tricolorii au cedat ritmul usor-usor, iar Albania nu s-a lasat invitata: Memushaj (35) a patruns in careu si a tras la coltul scurt, dar Tatarusanu a acordat corner. La faza imediat urmatoare, Basha (36) a reluat mult pe langa din careu.
Dupa ce suporterii romani de le Stade de Lyon i-au scandat numele lui Sanmartean, avand in vedere pana de inspiratie a mijlocasilor tricolori, Albania a deschis scorul (43), Armando Sadiku marcand un gol istoric, primul pentru echipa Albaniei la un turneu final: Memushaj a centrat de pe partea dreapta, Chiriches a fost depasit de balon, Tatarusanu a iesit neinspirat, iar Sadiku a marcat cu capul la coltul lung.
Romania nu a reusit sa aiba prea multa claritate in actiuni nici dupa pauza, in fata incomodei echipe a Albaniei, si in plus l-a pierdut si Denis Alibec, accidentat.
Tricolorii au avut initiativa si au cautat egalarea, dar tot albanezii au fost aproape de gol, prin Memushaj, al carui sut din afara careului a fost retinut cu emotii de Tatarusanu (63).
Romania a fortat, dar sutul lui Torje (69) a trecut pe langa poarta, pentru ca apoi Andone (76) sa ia la tinta bara transversala.
Finalul a fost haotic, cu tricolorii nereusind sa se regaseasca si cu albanezii actionand pe contre, tot mai aproape de un rezultat istoric.
In fata unui stadion pe trei sferturi plin de albanezi, dar si cu o inimos grup romanesc, Romania a facut un meci modest si a incheiat pe locul 4 in Grupa A, dupa Franta, Elvetia si Albania. Daca tricolorii vin acasa, albanezii pastreaza sanse de calificare in optimile de finala, de pe locul al treilea.
Singura circumstanta atenuanta a acestui esec al Romaniei este faptul ca tricolorii nu au putut conta in acest meci decisiv pe doua piese de baza, Razvan Rat si Mihai Pintilii, ambii accidentati.

xxx

Romania - Albania 0-1 (0-1)
A marcat: Armando Sadiku (43).
Lyon, Stade de Lyon: 49.752 spectatori
EURO 2016 - Grupa A
Au evoluat echipele:
Romania: 12. Ciprian Tatarusanu - 22. Cristian Sapunaru, 6. Vlad Chiriches (capitan), 21. Dragos Grigore, 2. Alexandru Matel - 18. Andrei Prepelita (17. Lucian Sanmartean, 46), 5. Ovidiu Hoban - 20. Adrian Popa (14. Florin Andone, 68), 10. Nicolae Stanciu, 19. Bogdan Stancu - 9. Denis Alibec (11. Gabriel Torje, 57). Selectioner: Anghel Iordanescu.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung jr - 3. Razvan Rat, 4. Cosmin Moti, 15. Valerica Gaman, 16. Steliano Filip, 7. Alexandru Chipciu, 8. Mihai Pintilii, 13. Claudiu Keseru.
Albania: 1. Etrit Berisha - 4. Elseid Hysaj, 18. Arlind Ajeti, 15. Mergim Mavraj, 7. Ansi Agolli (capitan) - 2. Andi Lila, 22. Amir Abrashi, 8. Migjen Basha (5. Lorik Cana, 83), 9. Ledian Memushaj, 3. Ermir Lenjani (21. Odise Roshi, 77) - 10. Armando Sadiku (19. Bekim Balaj, 59). Selectioner: Gianni De Biasi.
Rezerve neutilizate: 12. Orges Shehi, 23. Alban Hoxha - 17. Naser Aliji, 6. Frederik Veseli, 20. Ergys Kace, 11. Shkelzen Gashi, 16. Sokol Cikalleshi, 14. Taulant Xhaka.
Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia); arbitri asistenti: Roman Slysko (Slovacia), Tomas Mokrusch (Cehia); arbitri asistenti aditionali: Petr Ardeleanu si Michal Patak (ambii din Cehia); arbitru de rezerva: Tasos Sidiropoulos (Grecia)
Delegat UEFA: Martin Sturkenboom (Olanda), observator UEFA pentru arbitri: Herbert Fandel (Germania)
Cartonase galbene: Basha (6), Matel (53), Sapunaru (85), Memushaj (85), Torje (90+3), Hysaj (90+4).

UPDATE ORA 04.07 Romania a avut o usoara superioritate statistica in fata Albaniei
Nationala de fotbal a Romaniei a avut o usoara superioritate din punct de vedere statistic in fata Albaniei, duminica, in meciul pierdut cu 0-1, pe Stade de Lyon, in Grupa A de la EURO 2016.

UPDATE ORA 03.27 Fundasul Ajeti, cel mai bun om al meciului Romania - Albania
Fundasul albanez Arlind Ajeti, legitimat la echipa italiana Frosinone, a fost desemnat cel mai bun om al meciului dintre nationalele de fotbal ale Romaniei si Albaniei, desfasurat duminica, la Lyon, in Grupa A a EURO 2016.

UPDATE ORA 03.05 Giovanni De Biasi, optimist in legatura cu calificarea Albaniei in optimi
Italianul Giovanni De Biasi, selectionerul echipei de fotbal a Albaniei, s-a aratat optimist in legatura cu calificarea in optimile de finala ale EURO 2016, dupa victoria reusita duminica in fata Romaniei, in ultimul meci din Grupa A.

UPDATE ORA 01.32 Anghel Iordanescu: Las opinia publica sa ma judece
Selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, Anghel Iordanescu, a declarat, duminica seara, la Lyon, dupa esecul cu Albania (0-1) si eliminarea de la EURO 2016, ca lasa opinia publica sa il judece pentru contraperformanta sa.

UPDATE ORA 01.27 Torje: E rusinos rezultatul din meciul cu Albania si tot ce am facut la EURO 2016
Fotbalistul primei reprezentative Gabriel Torje a declarat duminica seara ca este rusinos esecul echipei nationale a Romaniei in fata Albaniei, la fel ca si intreaga evolutie a acesteia la EURO 2016.

UPDATE ORA 01.16 Dragos Grigore: Nu ne-am ridicat la nivelul asteptat, suntem responsabili de greselile facute
Fotbalistul Dragos Grigore a declarat duminica seara, dupa infrangerea Romaniei in fata Albaniei (scor 1-0), ca jucatorii echipei nationale nu s-au ridicat la nivelul asteptat si ca toti trebuie sa isi asume greselile facute la EURO 2016.

UPDATE ORA 01.13 Explozie de fericire la Tirana, dupa victoria istorica a Albaniei
Mii de albanezi de toate varstele au izbucnit de fericire in noaptea de duminica la Tirana, dupa victoria selectionatei lor in fata Romaniei (1-0), in grupa A a EURO 2016, prima intr-o competitie internationala, relateaza AFP.

UPDATE ORA 00.50 Sfarsit trist pentru legendarul Anghel Iordanescu (AFP)
Sfarsit trist pentru legendarul Anghel Iordanescu, scrie Agentia France-Presse, dupa ce nationala de fotbal a Romaniei a fost invinsa duminica de cea a Albaniei (0-1) in ultimul sau meci din Grupa A a EURO 2016, rezultat in urma caruia tricolorii au incheiat pe ultimul loc, cu un singur punct.

UPDATE ORA 00.45 Stanciu: E o seara neagra, am jucat slab si nu meritam sa ne calificam
Fotbalistul Nicolae Stanciu a declarat duminica seara, dupa meciul pierdut cu scorul de 0-1 in fata Albaniei, ca echipa nationala a Romaniei a jucat foarte slab si nu merita sa se califice in optimile de finala ale EURO 2016.

UPDATE ORA 00.32 Sapunaru: Ne-am dezamagit pe noi, familiile si pe toti romanii care ne-au fost alaturi
Fotbalistul echipei nationale Cristian Sapunaru a declarat duminica seara ca jucatorii Romaniei s-au dezamagit pe ei, familiile lor si pe toti romanii in meciul pierdut cu Albania (scor 0-1), care a dus la eliminarea de la EURO 2016.