doc.ro: Ce beneficii are mersul pe bicicleta?
Nu trebuie sa subestimam nici capacitatea motorie a bicicletei, care se poate dovedi a fi un mijloc de transport tot mai eficient in orasele aglomerate.
Sportul preferat al Oanei Cuzino este mersul pe bicicleta. Celebra vedeta Pro TV zice:
- Nu v-am mai spus asta pana acum, insa printre sporturile mele preferate se numara si mersul pe bicicleta. Mersul pe bicicleta este o ocazie excelenta pentru a petrece timp in natura, te ajuta chiar si daca ai dureri de spate si este un mod distractiv de a face exercitii cardio.
Iata cateva motive pentru care ar trebui sa alegeti mersul pe bicicleta!
- Mersul pe bicicleta reduce riscul de infarct la jumatate! Si asta pentru ca, atunci cand pedalam, ritmul cardiac creste, iar presiunea arteriala scade. Ca si cum inima ar functiona eco.
- Te poate ajuta si daca ai dureri de spate. O buna pozitie in sa, muschii spatelui se incordeaza, oferind o pozitie optima.
- Reduce colesterolul rau, insa il creste pe cel bun, iar vasele de sange devin astfel mai flexibile si deci mai sanatoase.
- Mersul pe bicicleta elibereaza endorfine, adica hormonii fericirii. In plus, miscarea si implicit mersul pe bicicleta scad riscurile de aparitie a unor boli de natura psihologica, precum depresia. Facand miscare, creierul elibereaza mai mult oxigen.
- Creste imunitatea. Deci sunteti mai feriti de boli.
- Zilnic, zece minute petrecute pe bicicleta va imbunatatesc articulatiile, 20 de minute sunt suficiente pentru a intari sistemul imunitar, 30 de minute imbunatatesc ritmul cardiac, 40 de minute ajuta la dezvoltarea capacitatii respiratorii, 50 de minute accelereaza metabolismul, in timp ce o ora are efect asupra starii generale, a stresului si a greutatii.
- Avand in vedere ca incepe vara, nu mai faceti exercitii cardio cu bicicleta de fitness din sala de sport si inlocuiti cu mersul pe bicicleta in aer liber.