digisport.ro / Rezultat istoric. Italia - Romania 2-2. Tricolorii respira fotbal occidental
Romania a reusit un rezultat istoric in Italia, scor 2-2 si pare pregatita de Euro.
Romania a visat frumos la Bologna timp de o repriza. Tricolorii au condus squadra azzurra prin golul lui Stancu, insa energia transmisa de cei peste 4000 de romani din tribuna parea sa nu fie suficienta: in repriza secunda Chiriches&Co si-au pierdut busola si le-au permis lui Marchisio si Gabbiadini sa intoarca rezultatul. Cand nimeni nu se mai astepta, Florin Andone a smuls un egal la care putini mai sperau.
Cu doar doua victorii obtinute in 16 partide directe cu Italia, Romania a inceput excelent partida de la Bologna. Torje a semnat prima ocazie, pentru ca apoi Stancu sa isi treaca in palmares al 6-lea gol la nationala cu o executie plasata, in poarta marelui Buffon.
Nu a fost un simplu foc de paie, elevii lui Iordanescu ramanand cerebrali in ciuda faptului ca Italia s-a trezit din pumni si a fortat in ofensiva. Ocaziile foarte clare au lipsit, asta in primul rand datorita interventiilor excelente ale lui Rat si Tatarusanu.
S-a intrat la pauza cu un avantaj minim, insa premisele ne erau favorabile. UEFA se intreba chiar, pe twitter, in cele 15 minute de respiro, daca nu cumva baietii lui Iordanescu pot fi surpriza turneului final de la anul.
Doar ca de la cabine au revenit parca alte echipe, italienii creandu-si mult mai multe ocazii, pe fondul unor erori in lant a defensivei noastre. Golul lui Marchisio din penalty a venit cumva firesc, pentru ca apoi Gabbiadini sa dea ceea ce parea la momentul respectiv lovitura de gratie.
Din fericire, greseala Italiei a fost ca a ridicat piciorul de pe acceleratie. Tricolorii au aratat personalitate si nu s-au lasat invitati sa atace. Au avut o posesie foarte buna pe final, dar ocaziile mari au lipsit de la poarta lui Sirigu. Totusi, cand putini mai sperau, Florin Andone a inscris primul sau gol la nationala. Maxim a executat excelent o lovitura libera, iar Sirigu a respins slab capul lui Chiriches. Din pozitie ideala, Andone nu avea voie sa rateze. Si nu a facut-o, reusind sa fie unul dintre artizanii unui rezultat mare.
Cu mai putin de 7 luni inainte de statul turneului final, Romania arata in sfarsit ca respira aer european prin fotbalul prestat.
Echipele de start
Italia 4-4-2
Buffon - Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Marchisio, Soriano, El Shaarawy - Pelle, Eder
Romania 4-2-3-1
Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Pintilii, Hoban - Torje, Budescu, Stancu - Keseru