Agepres informeaza: Atacantul roman Adrian Mutu, care joaca in prezent la formatia indiana FC Pune City, a fost condamnat la 14 luni de inchisoare de justitia italiana, pentru lovirea unui ospatar din Florenta, in 2010, pe vremea cand evolua la Fiorentina, relateaza presa din Italia.
Pedeapsa a fost dictata cu suspendare, in prima instanta de tribunalul din Florenta, Mutu fiind condamnat si la plata unei amenzi de 14.000 de euro.
Avocatul jucatorului roman, Filippo Bellagamba, a anuntat ca va face recurs: "A fost o judecata facuta asupra unei persoane si nu asupra unui fapt. Nu am mai vazut o pedeapsa asa mare pentru 25 de spitalizare''.
In octombrie 2010, Adrian Mutu a agresat un ospatar intr-un local din Florenta, cu o saptamana inainte de expirarea suspendarii sale de 9 luni pentru dopaj cu sibutramina. Conform martorilor, Mutu s-a certat cu chelnerul din cauza notei de plata, in jurul orei 5 dimineata, dupa care l-a lovit de doua ori cu pumnul si apoi cu piciorul in timp ce chelnerul se afla la pamant.
Berat Racaj, un kosovar de 28 de ani la acea data, care locuia la Scandicci Alto (Florenta), a fost transportat la spitalul Santa Maria Nuova si i s-a eliberat un certificat medical valabil o perioada de 25 de zile, suficient pentru a intenta proces fotbalistului roman.
Dupa cum relata Corriere dello Sport, Mutu si doi prieteni au comandat o sticla de vin, iar dupa ce au consumat-o au dorit sa plece, fiind opriti de chelner, care le-a cerut plata. Mutu i-a explicat ca are cont deschis in localul cu pricina. Patronul a intervenit pentru a calma spiritele, dar Mutu l-a injurat pe chelner, care a raspuns la randul sau, iar de aici lucrurile au degenerat. Racaj s-a ales cu o "trauma contuziva cranio-faciala, cu escoriatii multiple, contuzii la torace si la abdomen, fractura a piramidei nazale''.