UNIQA Asigurari, partener la editia 2015 a Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti, eveniment sportiv care are loc pe 3-4 octombrie, cauta cei mai inventivi, galagiosi si muzicali suporteri pentru concurentii alergatori. Gandeste-te ca nimic nu te poate opri sa fii suporter!
Dorinta UNIQA Asigurari pentru editia 2015 a Maratonului Bucuresti este cresterea numarului de suporteri, crearea din acest eveniment a unui motiv de bucurie, a unui pretext pentru bucuresteni sa iasa pe strazi si sa ii incurajeze pe alergatori. Gandeste-te ca maratonul nu este despre circulație blocata sau despre cine ajunge primul, ci despre o multime de oameni care se bucura - unii alearga, iar ceilalti ii incurajeaza" spune Brandusa Popa, Marketing Manager UNIQA Asigurari.
De aceea, UNIQA Asigurari cauta opt echipe talentate, opt trupe care sa-i incurajeze pe participanÈ›ii la cursa sportiva din 4 octombrie. Daca ai o formatie, faci parte dintr-o trupa de tobosari ori de majorete, vino la maraton si susÈ›ine-i pe concurenÈ›i. Trimite-ne un demo, pana la 25 septembrie, la [email protected] pentru a afla cum poti sa canti alaturi de trupa ta pe traseul de la maraton. Sau tine legatura cu noi pe www.facebook.com/gandeste.uniqa.
UNIQA Asigurari este, de asemenea, sponsor la Cursa Copiilor si considera ca sportul face copiii mai sanatosi, mai corecti si mai fericiti. La cortul UNIQA din SPORT EXPO vor fi patru cosuri de baschet unde alergatorii, mici si mari, isi vor testa abilitatile sub atenta indrumare a antrenorilor de la Federatia Romana de Baschet.
Traficul in Bucuresti va fi inchis duminica, 4 octombrie, pe traseul competitiei, dar acesta nu trebuie sa fie un motiv de intristare. Ia-ti familia si vino pe strszi pentru a-i incuraja pe alergatori. Transforma acest eveniment sportiv intr-unul al bucuriei. Punctul de plecare este Piata Constitutiei, unde sunt asteptati peste 15.000 de alergatori in probele de maraton, stafeta, cursa populara si cursa copiilor.
Noi credem intr-un stil de viata sanatos, in nevoia oamenilor de a-si depasi limitele pe toate planurile si in dorinta lor de a-si creste capacitatea fizica, psihica, intelectuala, emotionala. ABRC construieste o comunitate de oameni sanatosi, pozitivi, responsabili, cu spirit civic, care fac sport in aer liber si voluntariat", a declarat Valeria Van Groningen, presedintele Asociatiei Bucharest Running Club (ABRC), organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala din Romania.
Obiectivele tactice pentru 2015-2018 includ cresterea numarului de alergatori la 13.000 de alergatori adulti si la 26.000 de spectatori / eveniment si cresterea numarului de evenimente la 5 / an , spune Oana Nastase, director ABRC.


Despre Maraton

Incepand cu anul 2008, Bucurestiul a fost inclus in circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se, astfel, celorlalte capitale europene care gazduiesc astfel de competitii, in fiecare an.
In 2014, au avut loc editia a treia Petrom Bucharest International Half Marathon si a saptea editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. Ambele competitii sunt acreditate si inscrise in calendarul international al AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Semi-maratoanelor). PIBHM & RBBIM sunt competitii internationale ce includ atat probele clasice de maraton de 42,195 de km, semi-maraton 21,095 km, stafeta 4×10,548 km, cat si cursa populara de 3 km, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinata persoanelor cu dizabilitati.
Site-urile oficiale ale Asociatiei Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro.