Sambata, la Sankt Petersburg, a avut loc tragerea la sorti pentru Cupa Mondiala de fotbal care va avea loc in 2018 in Rusia. Romania a fost cap de serie, facand parte din elita mondiala - prima urna valorica - la tragerea la sorti a preliminariilor pentru CM 2018.
Adversarii doriti de Iordanescu erau: Slovacia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Moldova si San Marino.
Dar una e ce grupa vrea Anghel Iordanescu si alta e ce ne-au rezervat sortii. Romania a fost repartizata in Grupa F, cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia si Kazakhstan.
Este o grupa relativ dificila pentru Mondialul din 2018, Danemarca si Polonia avand ambitii mari. Nici Muntenegru, Armenia sau Kazahstan nu trebuie minimalizate. Preliminariile CM 2018 vor incepe in septembrie 2016 si se vor incheia in noiembrie 2017. Turneul final al CM va avea loc in 2018, in Rusia.
Totusi, adversarele Romaniei nu sunt chiar de speriat avand in vederea ca, la fel ca si Romania, nici aceste tari nu au campionate nationale puternice sau echipe de club cu prezente constante in fazele superioare ale cupelor europene.
Ce ii deranjeaza pe jucatorii romani sunt distantele foarte mari pentru deplasarile obositoare in Armenia si Kazakhstan. Dar sa nu uitam ca si aceste echipe face aceleasi deplasari spre Romania si ne putem revansa. In schimb, Danemarca si Polonia sunt echipe cu care Romania se lupta de multa vreme de la egal la egal, iar Muntenegru ramane un adversar imprevizibil dar posibil de batut in ambele meciuri, si acasa, si in deplasare. Trebuie sa castigam TOATE meciurile de acasa si sa facem cel putin remize in deplasare cu Polonia si Danemarca. Dar sa tratam cu toata seriozitatea si Armenia, si Kazakhstanul. Sa nu uitam ca experienta lui Anghel Iordanescu cu Armenia nu e dintre cele mai placute : la sfarsitul anului 2004, Iordanescu a plecat de la conducerea echipei nationale, dupa o remiza la Erevan (1-1). Trebuie sa castigam toate cele 6 puncte atat de la Armeni, cat si de la Kazari ! Locul 1 in grupa F nu e imposibil!
Urnele la tragerea la sorti au fost urmatoarele:
Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Romania, Anglia, Tara Galilor, Spania, Croatia
Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elvetia, Cehia, Franta, Islanda, Danemarca, Bosnia-Hertegovina
Urna 3: Ucraina, Scotia, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia
Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia
Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaijan, Lituania, Moldova
Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.