Mariustuca.ro: Terenul de fotbal cu pom din Romania a ajuns vedeta internationala
Dupa ce ne-au amuzat copios in tara, imaginile cu terenul de fotbal cu pom din localitatea Tonciu au facut incojurul lumii si au atras atentia si catorva publicatii prestigioase din Germania.
Sueddeutsche Zeitung aloca un amplu comentariu pe marginea subiectului.
- Un sat din Romania a primit cadou un teren de fotbal nou pentru 18.000 de euro. La constructie s-au ivit proteste: un stejar valoros se afla pe teren. Nu a fost o problema, doar sunt cunoscute imaginile din China. Cine refuza sa isi lase casa sa fie daramata pentru construirea de infrastructura se trezeste cu casa inclusa in infrastructura. Stejarul a ramas si terenul s-a construit, noteaza sursa citata.
- In timp ce jucatorii se enerveaza, stejarul devine cunoscut la nivel mondial prin intermediul retelelor de socializare si al publicatiilor internationale, adauga jurnalistii germani.
Tabloidul Bild utilizeaza un joc de cuvinte pentru a marca ridicolul situatiei:
- O comunitate mica din Romania si-a gasit STAMMspielerul. Cuvantul are sensul de jucator de baza/titular, Stamm avand intelesul de trunchi.
- Cei 954 de locuitori din satul Tonciu au primit un cochet teren de fotbal cu iarba artificiala, nocturna, garduri mari si porti, dar si un Stammspieler pe teren. Problema e ca jucatorul de baza are o pozitie prea fixa. O noua regula a fotbalului in Tonciu este ca atunci cand mingea loveste pomul se considera out. Primarul s-a razgandit si vrea sa scape de pom, insa abia la toamna, cand va fi adunata ghinda si plantata in alta parte, scriu cei de la Bild.
Mai multi cititori germani semnaleaza la comentarii ca situatia este mai degraba de plans, decat de ras.